Multifunctioneel gebouw in Nieuw Delft

De gemeente Delft en DUPON Vastgoed hebben op 9 oktober de ontwikkelovereenkomst getekend voor een multifunctioneel gebouw in Nieuw Delft. Met deze ondertekening komt de realisatie van het plan weer een stukje dichterbij.

De locatie

De locatie – ook wel bekend als Veld 2.5 - ligt direct aan het toekomstige Van Leeuwenhoekpark. Er is ruimte voor cultuur, horeca, werken en wonen. De cultuur- en horecafunctie zal worden ingevuld door Filmhuis Lumen dat naar Nieuw Delft verhuist. Het filmhuis gaat dan van twee naar vier zalen. Ook is er een mogelijkheid voor de vertoning van buitenfilms. Ook de Delftse onderneming CE Delft vestigt zich op deze locatie. Op de hoger gelegen verdiepingen komen appartementen. Het ontwerp is van Ronald Janssen Architecten uit Amsterdam.

Prominente ligging

Martina Huijsmans, gebiedswethouder Nieuw Delft: “Deze ontwikkeling met een divers programma is een mooie toevoeging aan het gebied Nieuw Delft. De prominente ligging aan het park en het hoogteaccent zorgen voor een opvallende uitstraling. De programmering van verschillende functies en de komst van het filmhuis zorgen voor levendigheid. Daarmee wordt de verbinding tussen het gebouw en het park nog eens extra versterkt”.

Hoge ambities

Marc du Pon, directeur DUPON Vastgoed: “We zijn trots dat we de hoge ambitie voor Veld 2.5 met dit project kunnen invullen. Niet alleen qua gemengd programma en architectuur ligt de lat hoog. Ook de ambities voor wat betreft zaken als duurzaamheid en de complexiteit van vele functies in één gebouw kan je gerust fors noemen”.

Uw mening
Uw mening