Nationale Voorleesdagen bij DOK

De Nationale Voorleesdagen zijn van 25 januari tot en met 4 februari. Ze zijn bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 6 jaar en hun (groot)ouders of verzorgers.

Bij DOK kunnen zij volop meedoen aan gratis activiteiten. Van de openingsvoorstelling Katton (foto) tot aanschuiven bij de Verteltante. Laat je verrassen door De Ober van Niks. Of bezoek de lezing over voorlezen en handgebaren.
OK leest het hele jaar door voor – schuif gerust aan! Bij DOK Centrum kun je terecht op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.30 tot 11.00 uur. DOK Voorhof leest voor op woensdagmiddag vanaf 14.30 uur.

Altijd en overal

Maar zélf voorlezen kan altijd en overal. Samen een nieuw boekje uitzoeken, plaatjes kijken. En je verheugen op het beleven van een spannend verhaal. Dat draagt allemaal bij aan de ontwikkeling van taalgevoel en voorstellingsvermogen. En het vergroot ook de woordenschat!

Gekke stemmetjes

Maak bijvoorbeeld van voorlezen een dagelijks terugkerende bezigheid, met een speciale voorleesknuffel of in een mooie voorleesstoel. Experimenteer met gekke stemmetjes. Zoek samen moeilijke woorden op in het woordenboek. Of gebruik het verhaaltje als begin van een gesprek: wat zou jij doen? Durf jij dat ook?

Op de website van DOK vindt u meer info over de activiteiten en nog meer voorleestips.