Nieuwbouwproject Kuyperwijk is klaar

Een feestelijk moment in de Kuyperwijk: op woensdag 6 oktober ging de laatste sleutel naar de nieuwe bewoners van één van de 68 nieuwe appartementen aan de Van Schuijlenburchstraat. Daarmee is een bijzonder nieuwbouwproject in de wijk klaar.

Een van de nieuwe bewoners zegt: “We woonden 12 jaar in een krappe flat hiertegenover met onze kleine kinderen. We zagen dit woonblok verrijzen en keken er dagelijks jaloers naar. Zouden wij ook ooit zoiets krijgen? En toen ontvingen we een uitnodiging! We hebben net de sleutel gekregen. We kunnen het bijna niet geloven.”
Een jonge bewoner voegt hieraan toe: “Ik kan gewoon de deur uit lopen om te spelen in de speeltuin. Ik wist niet dat het zo leuk was om beneden te wonen. En ik heb nu een eigen kamer. En mama lacht ook veel meer nu.”

Zonnepanelen aan de gevel

Alle woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een warmtepomp. Die maakt gebruik van bodemwarmte. Hierdoor zijn de woningen zonder gas. De voorgevel van het appartementencomplex heeft zonnepanelen, net als het dak. Een slimme waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten in de gevel maken de duurzame appartementen compleet.

Bijdrage aan woningtekort

Daphne Braal, bestuurder Vidomes: “Het is precies geworden zoals we dat in gedachte hadden. We zijn blij dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het woningtekort. Daarnaast is het een mooi voorbeeld van duurzaamheidsmaatregelen in sociale woningbouw.”

Samenwerking

Vidomes werkt in dit plan samen met Pieter van Foreest en de gemeente Delft. Wethouder Schrederhof van Wonen, WMO en Sport: “Hier creëren Pieter van Foreest, Vidomes, gemeente en bewoners een gemeenschap voor en door bewoners. Waar jong en oud, vitaal en kwetsbaar, gezinnen en alleenstaanden samen wonen. Met professionele ondersteuning waar nodig.”

Alle woningen opgeleverd

BAM Wonen begon in de zomer van 2020 in opdracht van Vidomes met de bouw. Het gaat om 68 appartementen en 23 eengezinswoningen aan de Van Alkemadestraat en de Van Schuijlenburchstraat in Delft. In april dit jaar waren de eengezinswoningen aan de Van Alkemadestraat klaar. Precies een half jaar later zijn de appartementen aan de Van Schuijlenburchstraat opgeleverd.