Nieuwe vaccinatielocatie in Delft

GGD Haaglanden bereidt een nieuwe vaccinatielocatie voor in Delft. Deze komt op het terrein van de voormalige voetbalvereniging Delfia aan de Mozartlaan 664 in Delft. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe locatie open gaat. De eerder genoemde datum van 8 maart is niet mogelijk. Er zijn namelijk nog niet genoeg vaccins beschikbaar.

Vierde locatie in de regio

De vaccinatielocatie in Delft wordt de vierde in de regio Haaglanden. Eerder opende GGD Haaglanden een locatie bij het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag (sinds 11 januari), in het HagaZiekenhuis aan de Sportlaan in Den Haag (sinds 8 februari) en in Zalencentrum De Brug in ’s-Gravenzande (sinds 15 februari).

Aantal bezoekers per dag

Vanaf de opening begint GGD Haaglanden op de nieuwe locatie in Delft met het vaccineren van ongeveer 400 personen per dag. Dit zijn in eerste instantie medewerkers in de langdurige zorg en mobiele, thuiswonende ouderen. In de loop van de tijd worden er meer doelgroepen gevaccineerd. Naarmate er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er ook meer personen per dag gevaccineerd. De locatie aan de Mozartlaan is op termijn geschikt voor circa 800 vaccinaties per dag.

Openingstijden

De vaccinatielocatie aan de Mozartlaan is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden verruimd als GGD Haaglanden meer mensen per dag kan gaan vaccineren. In dat geval zal de locatie open kunnen zijn van 8.00 tot 20.00 uur. Naar verwachting blijft deze locatie tot het einde van het jaar in gebruik.

Bereikbaarheid

De locatie aan de Mozartlaan is gekozen vanwege de bereikbaarheid en de goede parkeermogelijkheid. In de komende weken wordt ongeveer de helft van het oude voetbalveld ingericht als parkeerplaats. Voor het vaccineren komen in de bestaande voetbalkantine zogenoemde prikloketten.

Voor het parkeren van auto’s en fietsen zal het eigen terrein volledig worden benut. Hierdoor is het gebruik van parkeerplaatsen aan de openbare weg niet nodig en is last voor omwonenden minimaal. Voor bezoekers die per openbaar vervoer komen, rijdt de Delfthopper-bus. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Ook zijn er rolstoelen op de locatie beschikbaar.

Vaccinatie bij de GGD

Mensen kunnen zich alleen op afspraak laten vaccineren. Iemand die van de huisarts, werkgever of van het RIVM een uitnodiging heeft gekregen voor een coronavaccinatie bij de GGD, maakt een afspraak via het landelijke telefoonnummer uit de uitnodigingsbrief. Bij het maken van de afspraak kan degene – op basis van beschikbaarheid – zelf kiezen naar welke locatie hij/zij gaat. Dat kan bijvoorbeeld ook een vaccinatielocatie in Hollands Midden, Rotterdam of Kennemerland zijn.

Meer informatie

GGD Haaglanden vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op de website coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie. Ook vindt u daar algemene informatie. Met vragen kunt u bellen naar het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur). Specifieke informatie over het vaccineren bij GGD Haaglanden vindt u op de website van GGD Haaglanden

Vraag of klacht

Wie een vraag of een klacht heeft over het vaccineren, kan deze mailen naar corona.klachten@ggdhaaglanden.nl.

Vraag aan gemeente

Heeft u een vraag aan de gemeente over de vaccinatielocatie of de werkzaamheden? Bel dan naar 14015 of stel uw vraag via het contactformulier

Uw mening
Uw mening