Nieuws over coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Door afstand te houden, geven we ruimte aan elkaar 

Opnieuw kunnen we een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. Sinds 1 juli gelden er algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is zeker niet verdwenen.

De volgende basisregels blijven van kracht: 

  • Houd 1,5 meter afstand 
  • Heeft u klachten: blijf thuis en laat u zo snel mogelijk testen
  • Was vaak uw handen
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is 
  • Reis zoveel mogelijk buiten de spits
  • Nies en hoest in de binnenkant van uw elleboog
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Schud geen handen

Testen

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Dit kan op de testlocaties:

  • Gildeweg 1 in Nootdorp (achter Van der Valk-hotel) - met de auto
  • Lange Lombardstraat 35 in Den Haag - met openbaar vervoer

Bel 0800-1202 om een afspraak te maken. Elke dag bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.

Dienstverlening gemeente

De gemeente beperkt de openingstijden en dienstverlening. Het stadskantoor blijft wel open. Alleen niet meer op vrijdagavond. 

Ondernemen

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf. Op de nieuwspagina voor ondernemers vindt u meer informatie. En hoe u als bedrijf ondersteuning kunt krijgen.

Sport en bewegen

Sporten in de buitenlucht is weer toegestaan. Op de website van de Rijksoverheid en de gemeente vindt u de maatregelen en veelgestelde vragen voor sporten en sportverenigingen. 

Tijdelijke (verkeers)maatregelen binnenstad  

In de binnenstad zijn tijdelijke (verkeers)maatregelen getroffen zodat er voldoende veiligheid en ruimte is voor ondernemers, bewoners, bezoekers, de warenmarkt en terrassen. Kijk op de speciale pagina voor een overzicht van alle maatregelen en een interactieve kaart.

Horeca bezoeken

De restaurants, cafés, terrassen en terrasboten zijn weer open. Geniet van het eten en drinken. Maar houdt u zich wel aan de regels die sinds 1 juli voor de horeca gelden.

Warenmarkt

Stap voor stap breiden we de warenmarkt in Delft weer uit. Gefaseerd en verantwoord werken we toe naar een terugkeer van de non-foodbranche. 

Noodverordening

In de regio Haaglanden geldt een noodverordening. Hierin staan de maatregelen van het kabinet uitgewerkt. Ook geeft de noodverordening extra bevoegdheden aan de burgemeester. Deze kan bijvoorbeeld winkels sluiten of boetes uitdelen als de maatregelen niet worden nageleefd.

Meer informatie

Als gemeente volgen we het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, GGD en het RIVM, op de voet. Kijk voor maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351 (elke dag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur). 

Laatste berichten

Kijk op de nieuwspagina voor de laatste berichten.

Uw mening
Uw mening