Nieuws over coronavirus

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Alleen samen krijgen we corona onder controle

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen ziet u in een filmpje van de Rijksoverheid. Dit zijn:

  • Houd 1,5 meter afstand
  • Ga niet naar plaatsen waar het druk is
  • Nies en hoest in de binnenkant van uw elleboog
  • Was vaak uw handen
  • Bent u verkouden? Blijf dan thuis!
  • Werk zoveel mogelijk thuis
  • Schud geen handen
  • 70-plussers of mensen met een kwetsbare gezondheid zijn extra voorzichtig

Tijdelijke (verkeers)maatregelen binnenstad  

In de binnenstad zijn tijdelijke (verkeers)maatregelen getroffen zodat er voldoende veiligheid en ruimte is voor ondernemers, bewoners, bezoekers, de warenmarkt en terrassen. Met deze maatregelen stelt de gemeente iedereen in staat om in de openbare ruimte op 1,5 meter afstand van elkaar te blijven. Maar we vragen u wel om een andere keer terug te komen als het te druk is. Gaat u naar buiten? Doe het verstandig. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand. Kijk op de speciale pagina voor een overzicht van alle maatregelen en een interactieve kaart.

Dienstverlening gemeente

De gemeente beperkt de openingstijden en dienstverlening. Het stadskantoor blijft wel open. Alleen niet meer op vrijdagavond. 

Ondernemen

Het coronavirus kan gevolgen hebben voor uw bedrijf. Op de nieuwspagina voor ondernemers vindt u meer informatie. En hoe u als bedrijf ondersteuning kunt krijgen.

Mensen helpen mensen

Mocht het in deze tijd nodig zijn, dan is het goed te weten dat er mensen zijn die u willen helpen. Delft telt veel organisaties en vrijwilligers die voor u klaarstaan. 

Afval

De dagen van inzameling en de openingstijden van de milieustraat (Voltaweg) kunnen wijzigen. Kom alleen naar de milieustraat als het echt moet. Kijk voor meer informatie op de website van Avalex.

Maatregelen

Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.

Bekijk de maatregelen van 19 mei voor meer informatie. En wat dit voor u betekent.

Noodverordening

In de regio Haaglanden geldt een noodverordening. Hierin staan de maatregelen van het kabinet uitgewerkt. Ook geeft de noodverordening extra bevoegdheden aan de burgemeester. Deze kan bijvoorbeeld winkels sluiten of boetes uitdelen als de maatregelen niet worden nageleefd.

Warenmarkt

Stap voor stap breiden we de warenmarkt in Delft weer uit. Gefaseerd en verantwoord werken we toe naar een terugkeer van de non-foodbranche, waarbij het tegengaan van de verspreiding van het virus nog steeds de hoogste prioriteit heeft. 

Meer informatie

Als gemeente volgen we het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, GGD en het RIVM, op de voet. Kijk voor maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351 (elke dag bereikbaar van 8.00 - 20.00 uur). 

Laatste berichten

Kijk op de nieuwspagina voor de laatste berichten.

Uw mening
Uw mening