Open Monumentendag

Op zaterdag 11 en zondag 12 september 2021 is het de 35e editie van Open Monumentendag. U kunt dan gratis rondkijken in een aantal prachtige Delftse monumenten. Ruim dertig monumenten openen de deuren.

Nieuw

Nieuwe deelnemers dit jaar zijn het Vakwerkhuis, de Watertoren en de Genestetkerk. Het Vakwerkhuis is het voormalige Ketelhuis van de TU onderaan de Sebastiaansbrug. Het is gerestaureerd en omgetoverd in een supermoderne werk- en ontmoetingsplek.

Watertoren

De Watertoren was jaren dicht en wordt nu verbouwd. Vanaf het balkon hebt u een prachtig uitzicht over Delft. De Genestetkerk, de voormalige Remonstrantse Schuilkerk, ligt verborgen achter een grote deur aan de Oude Delft.

Oudgedienden

Naast deze nieuwe deelnemers doen er weer veel oudgedienden mee. Zoals Huis van Meerten, het Kruithuis en de Synagoge. De middeleeuwse gevangenis Het Steen in het stadhuis zal dit jaar nog niet open zijn.

Corona

Uiteraard gelden ook tijdens Open Monumentendag de coronarichtlijnen. Het kan daardoor gebeuren dat u soms even moet wachten voordat u die kleine kamer in kunt of die smalle trap op kunt.

Infopunt

De tuin van de sociëteit van het Meisjeshuis (Oude Delft 112-116) fungeert op beide dagen als infopunt. Daarvandaan vertrekken ook gratis rondleidingen. En u kunt daar ook een programmaboekje ophalen. Dat kan ook bij VVV Delft en het Stadskantoor. U kunt het boekje ook downloaden vanaf de website van Open Monumentendag Delft