Open Studio Delft is de beste van 2022

Open Studio Delft is op 15 juni tijdens de eerste editie van de Pop Delft Music Awards winnaar geworden in de categorie ‘Beste Nieuwe Initiatief van 2022’. ‘We zijn heel trots op het winnen van deze prijs”, aldus initiatiefnemer Marjet Roerink. Open Studio is er voor talenten die een droom hebben om op het podium te staan. Iedereen is welkom.

Op weg

“We zijn als nieuw initiatief echt heel blij. Het laat zien dat ook anderen het belangrijk vinden om samen in de wijk muziek te maken”, vervolgt Marjet. “Deelnemers gaan samen aan de slag. Professionele coaches helpen je verder op weg.”

Struikelen over talent

Marjet: “Ik werk ook als programmamaker bij Cultuurhuis Delft in de wijk Voorhof. Via de culturele activiteiten ontmoet ik veel mensen uit de wijk. We merkten dat er ontzettend veel muzikaal talent rondloopt. Je struikelt er bijna over. Met Open Studio Delft hebben we een broedplaats gecreëerd. We kunnen dit talent een plek geven in de wijk.”

Schrijf je eigen lied

Wie zin heeft om deze zomer aan de slag te gaan met muziek kan terecht bij Open Studio Delft. “We geven in de zomer bij Abtswoude Bloeit een aantal workshops. Daarin gaan deelnemers aan de slag met het schrijven van eigen teksten en liedjes”, licht Marjet toe. “Het wordt echt een compleet feestje. De Syrische koks Ahmad en Rame komen heerlijk koken en Delft Chamber Music Festival treedt op in de prachtige binnentuin.”

Ook meedoen?

Aanmelden voor het zomerprogramma of meer weten over Open Studio Delft-bijeenkomsten? Mail dan naar marjet@cultuurhuisdelft.nl

Uw mening
Uw mening