Porselein uit je kast

Museum Prinsenhof Delft roept inwoners van Delft op om thuis in hun kast op zoek te gaan naar een porseleinen voorwerp met een bijzonder verhaal. Het mag een mooi erfstuk zijn, maar ook een alledaags voorwerp. Het gaat om de persoonlijke anekdote. De voorwerpen met de mooiste verhalen krijgen een plek in een speciale mini-tentoonstelling.

1000 jaar porselein

De tentoonstelling ‘Porselein uit je kast’ wordt onderdeel van de tentoonstelling Jingdezhen. 1000 jaar porselein. In de Chinese stad Jingdezhen wordt al 1000 jaar lang porselein gemaakt. Ook nu nog is deze stad hét centrum van de porseleinproductie. Veel porselein dat vandaag de dag in de winkel wordt gekocht, is in Jingdezhen gemaakt.

Speciaal verhaal

De kans is groot dat veel mensen porselein uit China in huis hebben staan. In een keukenkastje, op de vensterbank of op een tafel. Daarom roept Museum Prinsenhof Delft Delftenaren op om thuis op zoek te gaan naar porselein met een speciaal verhaal en om dit verhaal te delen. Aanmelden kan tot en met woensdag 12 mei door naam en telefoonnummer te mailen aan info-prinsenhof@delft.nl.

Wat gebeurt er na het aanmelden?

Na aanmelding neemt het museum contact op voor een afspraak in het museum. Tijdens de afspraak zal conservator Suzanne Klüver het voorwerp bekijken en vertellen of het uit China komt. Een museummedewerker noteert het bijbehorende verhaal. De afspraak vindt plaats volgens de richtlijnen van het RIVM.

Vanaf 10 juli

De mooiste verhalen krijgen een plek in het museum. Ook mensen uit de buurt van Delft kunnen meedoen. ‘Porselein uit je kast’ is te zien van 10 juli t/m 16 januari 2022. Meer weten? Bekijk dan het filmpje.

Uw mening
Uw mening