Renovatie in de Vermeerstraat

Woningcorporatie Woonbron renoveert vanaf deze maand zijn 29 sociale huurwoningen in de Vermeerstraat in Delft. De corporatie neemt ook isolerende maatregelen. Huurders genieten daarmee van meer comfort en wonen energiezuiniger. Het binnenklimaat in de woningen wordt een stuk aangenamer door een betere isolatie en ventilatie.

Ruim 100 jaar geleden

Hannan Mousaoui, directeur Woonbron: “Het zijn de eerste sociale Woningwetwoningen in Delft die ruim 100 jaar geleden door een van de voorlopers van Woonbron zijn gebouwd. De ligging dicht bij de binnenstad, de rust in de straat, de karakteristieke woningen met ruime achtertuinen en de buren dragen bij aan een fijne woonomgeving. Met respect voor de historische waarde van de woningen zien wij nu kans de woningen te actualiseren door isolatie. Zo blijft de Vermeerstraat ook in deze eeuw een prachtplek om te wonen.”

Huurcommissie stelde bewoners in het gelijk

Hardnekkige technische- en vochtproblemen zetten het woonplezier van de bewoners in deze straat al enige jaren onder druk. Door de hoge leeftijd en de constructie van deze woningen was de oplossing hiervoor niet eenvoudig gevonden. Omdat Woonbron naar de mening van de bewoners onvoldoende voortvarend aan de slag is gegaan, schakelden zij de huurcommissie in. Deze gaf de bewoners in 2017 gelijk. In afwachting van een aanpak verlaagde Woonbron de huur met 60%.

Grote betrokkenheid bewoners

Ondanks deze problemen wonen de bewoners er graag en is hun betrokkenheid groot. Met de bewonerscommissie is samengewerkt aan het plan. Zodra alle werkzaamheden zijn gedaan, worden de huren weer op het niveau naar 100% gebracht. Voor de isolerende maatregelen rekent de corporatie geen huurverhoging. Woonbron investeert met deze aanpak € 2,4 miljoen in het duurzamer maken van zijn sociale huurwoningen in Delft.

Rustwoning

De bewoners kunnen tijdens de renovatie in hun woning blijven wonen. In de straat is een aantal woningen vrijgehouden om dienst te doen als rustwoning of als werkplek in deze coronatijd. Na de renovatie gaan deze woningen opnieuw in de verhuur. Smits Vastgoedzorg voert alle werkzaamheden uit. Het bedrijf verwacht de oplevering in oktober dit jaar.

Uw mening
Uw mening