Samen wonen in de Kuyperwijk

Woningbouwvereniging Vidomes bouwt aan de Van Alkemadestraat en Van Schuijlenburchstraat in Delft aan 91 sociale huurwoningen. Jong en oud, vitaal en minder vitaal, gezinnen en alleenstaanden wonen er zelfstandig en kijken naar elkaar om. Het gaat om eengezinswoningen en twee-, drie- en vierkamerappartementen. De eengezinswoningen zijn in maart 2021 klaar. De appartementen volgen in mei 2021.

Bewoners kennen elkaar

Zo ontstaat een actieve gemeenschap waar bewoners elkaar kennen. Ze profiteren van elkaars hulp, steun, talenten en sociale contacten.  De woningen zijn bedoeld voor huurders die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. En ze moeten bereid zijn een bijdrage te leveren aan deze gemeenschap. Huurders ondertekenen een huishoudelijk reglement, naast het huurcontract.

Langer thuis wonen

Door dit project wordt het aantrekkelijker om langer thuis te blijven wonen. De woningen staan in de Kuyperwijk, een buurt met veel voorzieningen. Er zijn winkels voor dagelijkse boodschappen, een huisarts, apotheek en een ontmoetingscentrum. Bovendien is er een goede busverbinding met het centrum. Er is veel reuring in de wijk met een school en een kinderdagverblijf.

Samenwerken

In het project werken Vidomes, gemeente Delft en zorgorganisatie Pieter van Foreest samen. Daphne Braal (Vidomes), Diny de Bresser (Pieter van Foreest) en Karin Schrederhof (wethouder gemeente Delft) ondertekenden op woensdag 18 november de samenwerkingsovereenkomst.

Uw mening
Uw mening