Schoon, stil en geen CO2

Op 30 juni is de eerste elektrische vuilniswagen van Avalex aan het werk gegaan. Schoon, stil en zonder CO2-uitstoot gaat deze vuilniswagen in de binnenstad van Delft en daarbuiten aan de slag.

Stil inzamelen

De auto stoot geen CO2 uit en rijdt 100% op groene stroom. Daarnaast laadt het voertuig op door te remmen. Hiermee loopt Avalex vooruit op de wens van de gemeenten om van binnensteden een uitstootvrije zone te maken. Directeur Avalex Nicolet Dukker: “Het wordt wel even wennen voor onze chauffeurs om zo stil in te zamelen. Zij dragen met hun werk bij aan het gescheiden inzamelen van grondstoffen. En dankzij dit schone voertuig dragen ze ook bij aan een duurzame leefomgeving.”

Alle gemeenten

Door de inzet van deze voertuigen verbetert de luchtkwaliteit van steden. Bovendien maakt een elektrisch voertuig minder geluid dan een gewone vuilniswagen. Wel zijn de rijafstanden van het voertuig beperkt. Avalex verwacht dat de vuilniswagen in alle gemeenten waar Avalex vuil ophaalt, kan worden ingezet.

Verschillende containers

De elektrische vrachtwagen is in Nederland ontworpen en geproduceerd door VDL en DAF. Het voertuig kan worden ingezet bij het legen van containers voor restafval, PMD,  gft en papier.

Uw mening
Uw mening