Skatepark wordt vernieuwd

Het Skatepark De Middenberm op de kruising Westlandseweg/Prinses Beatrixlaan wordt vernieuwd. Dat bleek gisteravond tijdens de commissie Sociaal Domein en Wonen. Wethouder Karin Schrederhof zei het liefst zo snel mogelijk te beginnen zodat Delft in of na de zomer een vernieuwde skatebaan heeft. 

Sport op orde

De baan krijgt meer elementen voor skateboarders. Ook kan er meer worden gestunt met stepjes, BMX-fietsen en inline skates. Wethouder Karin Schrederhof legde de commissie uit dat de verbouwing van skatepark De Middenberm onderdeel is van de investeringen in Delft om de basis van sportvoorzieningen op orde te krijgen.

Woonafspraken

De commissie stond ook stil bij de prestatieafspraken die jaarlijks worden gemaakt tussen de gemeente, woningcorporaties en huurdersorganisaties. Hun handtekeningen zijn eind vorig jaar gezet onder afspraken over onder meer de nieuwbouw van woningen, huurprijsaanpassingen, schimmelaanpak en de verbetering van energieprestaties.

Leerlingenvervoer

Ook sprak de commissie over de verordening voor de bekostiging van het leerlingenvervoer in Delft. Deze verordening regelt dat ouders in bepaalde situaties een vergoeding kunnen krijgen voor het vervoer van hun kind naar de dichtstbijzijnde toegankelijke school. Inhoudelijk is de verordening weinig veranderd. 

Meer weten? Lees dan op de website van de gemeenteraad het uitgebreide verslag van deze vergadering