Sociale woningbouw in Bethelpark

Het voormalige terrein van het Bethelziekenhuis is over ongeveer twee jaar dé nieuwste en meest gevarieerde woonbuurt van de Delftse wijk Buitenhof. Althans, als het aan ontwikkelaar Borghese Real Estate, Bouwinvest en woningcorporatie Woonbron ligt. De bouw van dit Bethelpark is intussen in volle gang.

35 appartementen in sociale verhuur

Maandag ondertekenden woningcorporatie Woonbron en ontwikkelaar Borghese de koopovereenkomsten voor 35 appartementen in het Bethelpark. Woonbron brengt deze woningen in de sociale verhuur. Woonbron-directeur Hannan Mousaoui: "Bij sloop-nieuwbouw kunnen we in andere delen van de stad niet altijd hetzelfde aantal woningen terugbouwen. Met de aankoop van deze appartementen in het Bethelpark blijft onze sociale huurvoorraad op peil."

Gevarieerd woonaanbod in Buitenhof

In januari dit jaar is de bouw van de in totaal 351 woningen in het Bethelpark gestart. Woonbron koopt 35 appartementen en parkeerplaatsen voor sociale verhuur. Het zijn 3- en 2-kamer woningen van 75m2 of 65 m2. De overige woningen verhuurt Bouwinvest in verschillende prijsklassen. Deze verdeling is een bewuste keuze voor meer gevarieerd woningaanbod in de wijk Buitenhof. Deze wijk heeft op dit moment het hoogste percentage sociale woningen van de stad.

Past in de visie van de gemeente

Wethouder Karin Schrederhof van o.m. Wonen is enthousiast: "Deze ontwikkeling past in de visie van de gemeente Delft. We werken samen met partners en bewoners aan een Buitenhof Noordwest waar bewoners trots op zijn. Ze wonen er graag, voelen zich veilig en het is een plek waar iedereen kan meedoen. Met het Bethelpark komen er in deze wijk nieuwe woningen van hoge kwaliteit. Dit draagt bij aan een meer evenwichtige opbouw en biedt kansen voor doorstroom vanuit de wijk."

Duurzame kwaliteit

Bethelpark bestaat uit verschillende bouwhoogtes. Aan de noordzijde langs de Reinier de Graafweg zorgen de hoogtes van de woongebouwen voor een stedelijk karakter. Aan de zuidzijde zijn de gebouwen lager sluiten ze aan op de ecologische zone. Het uitzicht en de zontoetreding is daarmee voor alle gebouwen maximaal.

Volop woonkeuze

De diversiteit vind je ook in woningtype, woonoppervlakte en huurprijs. Volop woonkeuze dus voor elke levensfase en budget. Ook op de begane grond van de woongebouwen is er straks levendigheid. Er komen ruimtes voor kleine bedrijven, horeca en maatschappelijke functies. Uiteraard wonen de nieuwe bewoners straks gasloos. Het naastgelegen Reinier de Graaf Gasthuis levert restwarmte. Daarmee worden de woningen verwarmd en voorzien van warm water.

Begin 2023

De woningen zijn naar verwachting begin 2023 klaar. Van Wijnen bouwt, Powerhouse Company is de ontwerper van de woningen. Woonbron biedt de 35 sociale huurwoningen eind 2022 te huur aan via Woonnet Haaglanden