Straks een buitenzwembad aan de Schie?

Hoe gaat het Schieoevers Noord-gebied er straks uit zien? Dat hangt mede af van de ideeën van Delftenaren voor dit gebied. Zij kunnen ideeën aandragen tot 13 februari. Tijdens online-bijeenkomsten. Of gewoon, vanuit de luie stoel via schieoeversnoord.nl. Tanthofbewoner Annelies Poot is enthousiast over de mogelijkheden om mee te denken.

Een buurttuin. Een gebouw voor creatieve makers. Een buitenzwembad, gewoon met water van de Schie. Of een overdekt zwembad, verwarmd met geothermie. Of groen – laat groen vanaf de tekentafel deel uitmaken van de plannen! Dit zijn enkele ideeën die Delftenaren hebben ingediend op de speciale website over Schieoevers Noord

Laagdrempelig

Tanthofbewoner Annelies Poot is enthousiast over de mogelijkheden voor Delftenaren om ideeën aan te dragen. “Ik woon vlakbij en merk nu hoe het gebied wordt ontwikkeld. Een goede zaak om Delftenaren daarbij te betrekken. Op een heel laagdrempelige manier ook nog. Je kunt online-bijeenkomsten volgen. Maar je kunt ook gewoon vanuit je luie stoel meedenken via de website. Ik heb al een paar leuke ideeën die zijn binnengekomen geliket.”

Opschroeven

Poot werkt zelf als bouwprojectmanager in onder meer Rotterdam en Den Haag. Wat is haar ervaring met participatietrajecten? “Die zijn heel normaal bij bouwprojecten. Bij gebiedsontwikkeling ligt dat op een ander niveau. De mate van inspraak  zal variëren per ontwikkeling. Maar omwonenden of belangstellenden op tijd uitnodigen om mee te denken, kan de kwaliteit van de gebiedsontwikkeling alleen maar opschroeven. De reden is heel simpel: het helpt om iets neer te zetten waar behoefte aan is, iets wat ook wordt gebruikt.”

Stem laten horen

Dat Delftenaren nu worden uitgenodigd om plannen aan te dragen en zo bij te dragen aan een programma van eisen, vindt ze dan ook een prima zaak. “En zo laagdrempelig als dat voor Schieoevers-Noord kan, dat zie je niet vaak. Delftenaren hebben nú een kans om hun stem te laten horen voor iets wat ze belangrijk vinden – misschien omdat ze er willen wonen of werken of, zoals voor mij het geval is, er dichtbij wonen. Ik hoop dan ook op een connectie met Tanthof.”

Uitleggen

Annelies Poot heeft nog wel een tip voor de gemeente en de ontwikkelaars van dit gebied: “Reageer op elk idee! Ik begrijp heel goed dat niet alle ideeën gehonoreerd kunnen worden. Maar leg dan ook uit waarom een idee niet wordt uitgevoerd.” Heeft ze ook een tip voor Delftenaren? “Jazeker: neem sowieso een kijkje op de website van Schieoevers Noord. En wie weet wordt dit gebied in de toekomst voor jou belangrijk. Wonen is bijvoorbeeld van invloed op de hele stad. Dat maakt deze ontwikkeling voor alle Delftenaren interessant. En ook het idee van een buitenzwembad speelt al langere tijd in Delft. Daarom is het van belang om nu van je te laten horen en mee te denken over de toekomst.”


Meer weten of meer láten weten? Kijk op de website. (Foto: Alyssa van Heyst)

 

Uw mening
Uw mening