Studenten presenteren nieuw exoskelet

Het studententeam van Project MARCH van de Technische Universiteit presenteert op vrijdag 19 augustus hun zevende prototype exoskelet, de MARCH VII. En u kunt daarbij zijn. De toegang tot het evenement met een live demonstratie is gratis.

Reageren op onbekende obstakels

Een exoskelet is een gemotoriseerd robotisch pak. Daarmee kunnen mensen met een dwarslaesie weer staan en lopen. Met het nieuwe prototype is het mogelijk volledig dynamisch te lopen. Looppatronen worden niet meer voorgeprogrammeerd. Het exoskelet kan dus reageren op onverwachte situaties en onbekende obstakels. De gebruiker van het exoskelet kan ook doorlopen zonder eerst te hoeven stoppen.

Dagelijks gebruik in de toekomst

Hiermee wordt een grote stap gezet richting het dagelijks gebruik in de toekomst. Het volledig dynamisch lopen is onder andere mogelijk door het gebruik van dieptecamera’s. Het exoskelet is ook een stuk gebruiksvriendelijker. Het skelet heeft bijvoorbeeld afneembare schoenen. Die kunnen worden vastgeklikt aan het exoskelet. Ook is de allernieuwste EEG-technologie toegevoegd. Daarmee kan het exoskelet voor het eerst worden aangestuurd door de hersenen.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website van Project MARCH. Of bestel direct een gratis kaartje voor dit evenement. De presentatie is op vrijdag 19 augustus in de Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2 in Rotterdam. Het begint om 14.00 uur.

Uw mening
Uw mening