Support voor ondernemers

Momenteel wordt hard gewerkt aan een online platform voor ondernemers voor wie corona te veel dreigt te worden. Dit platform is vooral bedoeld als support voor MKB-bedrijven en zzp'ers die zwaar getroffen zijn door de corona-maatregelen en baat kunnen hebben bij specifieke kennis die ze zelf niet in huis hebben, en bij een groter netwerk om hulp in te schakelen.

De initiatiefnemers, Sandra Jongeneelen, Nannette Verschoor en Richard Jongeneelen, willen ondernemers helpen met een makkelijk toegankelijk platform waar ze vragen en antwoorden kunnen vinden die hen helpen in deze moeilijke tijd. “De ondernemers die wij willen helpen hebben een mooi klein MKB-bedrijf maar door het acuut stilleggen van de economie worden zij zwaar getroffen omdat ze specifieke kennis niet in huis hebben en zij onvoldoende netwerk hebben om hulp in te schakelen”, geeft Sandra Jongeneelen aan. Een team van adviseurs staat voor ondernemers klaar om ze wegwijs te maken en zover mogelijk te helpen. Toegang tot dit platform wordt gratis. Naast actuele informatie biedt het platform ook mogelijkheden om versneld kennis op te doen op het gebied van bijvoorbeeld financiële zaken, HR, facilitair, onder meer via webinars.

Enthousiast

De initiatiefnemers, zelf ook alle drie ondernemer, zijn enthousiast en hopen dat Delftse ondernemers net zo enthousiast zijn. Want het succes van hun initiatief hangt af van de bereidheid van ondernemers om andere ondernemers belangeloos te helpen. De eerste enthousiaste toezeggingen van ondernemers om mee te doen, onder meer door webinars te verzorgen, zijn inmiddels al binnen. Het initiatief wordt ook ondersteund door de gemeente Delft, MKB Delft, Koninklijk Horeca Nederland afdeling Delft, Ondernemersfonds Delft, Rabobank Delft, VNO-NCW, Bedrijven Kring Schieoevers, Stichting Centrum Management Delft.


Het platform, www.supportvoorondernemers.nl, is momenteel nog ‘under construction’. De initiatiefnemers verwachten maandag 6 april 2020 12.00 uur online te gaan.

Abonneren op de maandelijkse N@twerk, de digitale nieuwsbrief voor Delftse ondernemers? Meld u aan!

Uw mening
Uw mening