Tandproblemen? AV-Delft helpt

Iva van der Lans is 37 jaar en een alleenstaande moeder van twee zoontjes. Het gaat goed met haar en haar gezin. Maar de schrik zat er even goed in.  

Onderuit

Iva van der Lans*: “Het verhaal begon ermee dat ik met een te zware boodschappentas naar huis fietste. Mijn jongste fietste naast me. Het had geregend en ik werd even afgeleid. In een bocht zwiepte mijn tas tegen het stuur en ging ik onderuit. Gelukkig was er niets met mijn zoontje, al schrok hij natuurlijk wel. Maar ik viel vervelend, op de zijkant van mijn gezicht. Ik had een paar schrammen, maar daar zag je na twee weken helemaal niets meer van. Nee, waar ik me het meest zorgen over maakte, was mijn gebit. Ik voelde meteen na de val dat de boel flink was opgeschud.”

Spoedconsult

Van der Lans kon gelukkig dezelfde week nog bij de tandarts terecht voor een spoedconsult. Die maakte foto’s van haar hele gebit. “Er waren geen stukjes van mijn tanden af, gelukkig. Maar wat de tandarts wel zag, was dat er een barst zat in een van mijn kiezen. De vulling die daarin zat, lekte. Lang verhaal kort: om ontstekingen te voorkomen, was er een wortelkanaalbehandeling nodig.”

Kostbaar

Voor een wortelkanaalbehandeling zijn zeker twee afspraken nodig en het is behoorlijk wat werk. Afgezien van het feit dat zo’n ingreep nooit leuk is, is het ook kostbaar. En daar maakte Van der Lans zich wel zorgen over. “Ik werk in een boekwinkel en moet samen met mijn kinderen rondkomen van € 1.500 per maand. Dat is geen vetpot. Ik kan goed met geld omgaan, maar onverwachte hoge kosten wil ik er natuurlijk niet bij.”

Goed geregeld

Gelukkig heeft Van der Lans al jaren een zorgverzekering bij DSW met daarbij óók de AV-Delft, de aanvullende zorgverzekering van de gemeente. “De AV-Delft is gratis als je weinig te besteden hebt en een aanvullende verzekering hebt bij DSW. En met die AV-Delft krijg je nog veel meer zorgkosten vergoed. Dat bleek ook wel: het spoedconsult én de wortelkanaalbehandeling werden voor honderd procent vergoed. Ik hoefde helemaal geen eigen bijdrage te betalen. Alles in mijn mond is nu weer heel, dus ik kan weer lachen. Wat ben ik blij dat ik dat eerder zo goed geregeld had.”

Dubbel goed nieuws

Bent u aanvullend verzekerd bij DSW? En heeft u een netto-inkomen van niet meer dan 130 procent van de bijstandsnorm? Dan is er dubbel goed nieuws: u krijgt € 15 korting per maand op uw premie voor de aanvullende verzekering – én een gratis extra aanvullende verzekering: de AV-Delft. Kijk voor de voorwaarden op de gemeentesite.

Gezond verzekerd

Komt u in aanmerking voor de AV-Delft, maar loopt uw verzekering via een andere verzekeraar? U kunt via Gezond Verzekerd ook uw huidige verzekering opzeggen en overstappen naar DSW. Let op: opzeggen moet u doen vóór 1 januari 2023. Bent u al (aanvullend) verzekerd bij DSW? Dan kunt u het hele jaar door de AV-Delft aanvragen. Op de gemeentesite vindt u nog veel meer voordeel. 

*Iva van der Lans is niet haar echte naam.