Tegelwippers gezocht

De Klimaatmaat trapt zaterdag 8 april het Delftse tegelwipseizoen af. Dat doen ze met de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Delftenaren kunnen van 10.00 tot 13.00 uur hun tuintegels inruilen voor gratis plantjes.

Vergroenen van de tuin

Met het begin van het voorjaar is ook het NK Tegelwippen gestart. Inwoners van 150 gemeenten gaan aan de slag met het vergroenen van hun tuin. Groen geeft namelijk verkoeling in warme zomers én helpt wateroverlast bij hevige regenbuien verminderen. Bovendien maakt groen de stad leefbaar voor vogels, vlinders en andere insecten.

Gratis plantjes

Inwoners maken het verschil, want tuinen maken een groot deel uit van het Delftse grondgebied. Delft roept daarom alle inwoners op om mee te wippen. U kunt uw tegels op zaterdag 8 april inleveren bij Groenrijk ’t Haantje in Rijswijk. In ruil daarvoor ontvangt u een plantenvoucher die u bij het tuincentrum kunt besteden. De volgende actiedagen zijn op 27 mei en 9 september.

Tegeltaxi

Hulp nodig bij het wippen, sjouwen of de afvoer van tegels? De Klimaatmaat helpt graag. Zo rijden er Tegeltaxi’s die gratis uw gewipte tegels ophalen. Vraag naar de mogelijkheden via contact@klimaatmaatdelft.nl of kijk op de website van Klimaatmaat Delft.