Testen op coronavirus

Sinds maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus. Dat kan op de testlocatie in Nootdorp, achter het Van der Valk Hotel aan de Gildeweg 1. U moet wel van tevoren bellen voor een afspraak. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opent de locatie officieel op woensdag 3 juni.

Maximaal 900 mensen

Er staat een grote tent op het terrein met verschillende teststraten. Mensen worden vanuit de auto getest en stappen niet uit. De testlocatie is zeven dagen per week geopend. Per dag kunnen hier maximaal 900 mensen getest worden op het coronavirus. Indien nodig kan dit aantal nog worden uitgebreid.

Mobiele testunit

Een mobiele testunit staat vanaf maandag 8 juni op werkdagen ’s morgens tegenover het gemeentekantoor in Naaldwijk aan de Laan van de Glazen Stad 1. In de middag staat deze testunit bij HMC Antoniushove in Leidschendam. Mensen die niet in staat zijn om met de auto naar de testlocatie in Nootdorp te komen, kunnen zich bij klachten bij de mobiele testunit op afspraak laten testen.

Landelijk telefoonnummer

Testen is gratis en kan uitsluitend bij klachten en op afspraak. U kunt voor een afspraak bellen met een nieuw landelijk telefoonnummer: 0800-1202. Kijk voor meer informatie op de website van GGD Haaglanden.

Uw mening
Uw mening