TU Delft zoekt regenmeters

Vorig jaar begon de TU Delft voor het eerst met het meten van de hoeveelheid regen op verschillende plekken in Delft. Dit project, Delft meet regen, wordt dit jaar vervolgd. De TU Delft zoekt daarvoor ‘regenmeters’.

Bijna 100 regenmeters, verspreid over Delft, hebben vorig jaar in een periode van drie maanden minimaal twee weken achter elkaar dagelijks bijgehouden hoeveel regen er in hun buurt is gevallen. In totaal zijn er vorig jaar bijna 2.000 metingen binnengekomen. Daaruit bleek onder meer dat in het noordwesten van Delft de meeste regen is gevallen.

Meedoen?

Is dat dit jaar weer zo? Wie als regenmeter aan dit onderzoek wil meedoen, is welkom. Eén van de voorwaarden om mee te doen is wel dat u meet in een stuk groen in uw tuin of buurt. Een balkon is géén goede meetplek. De meetperiode is van 2 augustus t/m 31 oktober. Wilt u meedoen en kunt u in deze periode minimaal twee weken aansluitend de hoeveelheid regen in uw buurt meten? Meld u aan via de website van de TU Delft. Daar vindt u ook meer informatie over de voorwaarden voor deelname. Na uw aanmelding kunt u de benodigde materialen (handleiding, raamsticker en regenmeter) gratis ophalen bij Duurzaamheidscentrum De Papaver. De regenmeters die de meeste metingen insturen (en dus de meeste dagen meten), krijgen aan het einde van de meetperiode een attentie naar keuze: een geveltuin, 2 vierkante meter planten of een regenton.