Tuin van Delft op Houttuinenplein

Wat gaan we doen met het Houttuinenplein, het driehoekig plein aan de noordkant van station Delft? Delftenaren konden in februari op drie schetsen reageren, via een online vragenlijst. Dat leverde ruim 500 reacties op. Het college heeft ‘Tuin van Delft’ van BOOM Landscape gekozen als winnend schetsontwerp. Het werd als het meest geschikt beoordeeld, op basis van de enquête en een beoordeling door een selectieteam.

Het selectieteam toetste de schetsen op ruimtelijke kwaliteit, technische haalbaarheid, beheer, onderhoud en innovatie en aan de eisen van het veranderend klimaat. De Tuin van Delft bestaat uit meerdere groenvakken met zitranden. De bestrating is een combinatie van nieuwe en oude, hergebruikte stenen uit Delft. Op basis van dit ontwerp wordt het Houttuinenplein ingericht. Dat gebeurt volgens planning eind dit jaar, als het Huis van Delft zijn voltooiing nadert.

Meer groen

Uit de enquête blijkt vooral dat er een duidelijke wens is voor meer groen aan de Houttuinen. Delftenaren vinden dat het ontwerp goed aansluit op het Huis van Delft. Verschillende Deltenaren geven aan dat dit ontwerp het beste past in de omgeving.

Verbeterpunten

Ze kwamen ook met verbeterpunten. Sommigen misten water op het plein, en een systeem voor de berging en het hergebruik van regenwater. Of ze vonden de looplijnen onlogisch, of misten zitcomfort. De verbeterpunten worden meegenomen in de uitwerking van het ontwerp. Naar verwachting is het voorlopig ontwerp rond de zomer klaar.


Kijk voor meer informatie op de webpagina over het Houttuinenplein.

 

Uw mening
Uw mening