Verder bouwen aan Bomenwijk

In de Delftse Bomenwijk is deze week de eerste paal voor 147 woningen de grond ingegaan. Het gaat om een nieuw appartementengebouw aan de Wilgenlaan.

Sociale huur en vrije sector

In het appartementengebouw komen drie- en vierkamerwoningen in de sociale huur. Er komen 74 appartementen. Vestia verhuurt er daarvan 16 aan Ipse de Bruggen. Zij biedt een plek aan haar zelfstandig wonende cliënten met eigen begeleiding. Er komen 31 eengezinswoningen (vier kamers) en 28 bovenwoningen (vier kamers) in de vrije sector. In de sociale huur komen 14 benedenwoningen (drie- en vierkamers).

Fijn thuiskomen

Marion Timmermans, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Vestia: “We bouwen verder aan de herstructurering van de Bomenwijk. Dit geeft de Bomenwijk verschillende type duurzame woningen. Deze wijk heeft met de ruime opzet en fraaie architectuur een mooie uitstraling en prettige sfeer. Daardoor is het voor de bewoners iedere keer weer fijn thuiskomen.”

Duurzaam en energiezuinig

Bij de bouw is er veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen krijgen allemaal een warmtepomp en zijn helemaal aardgasvrij. Vestia verwacht in het najaar van 2023 de sleutels aan de toekomstige huurders te geven.

Nieuw thuis

Herman Steenbergen, directeur van bouwer Van Wijnen Stolwijk: “Wij zijn blij dat wij opnieuw een bijdrage kunnen leveren aan de Bomenwijk. Ruim 10 jaar geleden waren wij al betrokken bij deze wijkontwikkeling. Met veel betrokkenen van het eerste uur maken wij nu weer een nieuw thuis.”

Woonvisie

Wethouder Schrederhof, Stadsontwikkeling en Wonen van gemeente Delft: “Deze eerste paal markeert de volgende fase van de vernieuwing van de Bomenwijk. De vernieuwde Bomenwijk verrijkt Delft met verschillende soorten huurwoningen. Dit sluit mooi aan bij onze woonvisie: meer huurwoningen voor alleenstaanden, gezinnen, 55-plussers en starters.”