Verhalen verweven in textiel

Zondag 20 november is er een bijzondere voorstelling in Theater de Veste. De muzikale vertelvoorstelling Woord & Draad is een web van persoonlijke verhalen van tien echte, sterke Delftenaren. Deze voorstelling is onderdeel van het stadsproject Woord & Draad.

Doorzetten, vallen, opstaan

De vlucht van Omar en Jameela uit Syrië. Hoe Irma omgaat met de ziekte Parkinson. En Sandra’s verhaal over haar leven met verslaving. Woord & Draad bevat heel verschillende verhalen. Maar wel met een rode draad: doorzetten, vallen, opstaan en vertrouwen houden in een goed afloop. En die de kracht laten zien van textiel en handwerk.

Jas & Kleed

Buurtbewoners ontmoetten elkaar tijdens workshops weven. Ze raakten met elkaar in gesprek. Uit die gesprekken ontstond een rijke collectie aan verhalen. Die zijn zondag te beluisteren. En ‘ze weefden nog lang en gelukkig’: ze hebben de geweven lapjes samengevoegd tot de levensgrote Jas van Delft. De verteller draagt deze jas in de voorstelling. De ‘rode loper’ van de voorstelling is het 10-meter-lange Kleed van Delft. Daarin zijn textiel, wol en kleding van tientallen Delftenaren persoonlijk ingeweven.

Verbinding

Deze muzikale voorstelling is onderdeel van het stadsproject Woord & Draad. Daarin staat de verbinding tussen textiel, podiumkunsten en de mensen in de stad centraal. Woord & Draad gaat vooral om verbinding. Niet alleen tussen textiel en podiumkunsten, maar vooral tussen de werelden van mensen die elkaar kruisen en ontmoeten. Het project is in september van start gegaan en eindigt in maart 2023 met een manifestatie in Museum Prinsenhof Delft.

Tickets kosten 10 euro. Kaarten zijn te bestellen via de website van Theater de Veste. Telefonisch bestellen kan op dinsdag t/m zaterdag van 14.00 - 17.00 uur via  015 212 13 12.