Verleng uw rijbewijs straks online

Wie vanaf 1 februari een rijbewijs moet verlengen, kan dat voortaan ook online doen. De gemeente Delft doet namelijk met ingang van 1 februari mee aan een extra service van de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de RDW. Daarmee hoeft u alleen nog naar het stadskantoor om uw nieuwe rijbewijs op te halen.

Pasfoto

Voortaan kunt u uw aanvraag beginnen met het maken van uw pasfoto bij een RDW-erkende fotograaf. Of bij het fotohokje in het stadskantoor. U neemt uw oude rijbewijs mee. U zet bij de fotograaf uw handtekening die op het rijbewijs komt. De fotograaf verstuurt de foto plus handtekening digitaal en beveiligd naar de RDW. Daarna krijgt u van de RWD een e-mail. Daarin staat of u aan de voorwaarden voldoet om uw rijbewijs online te verlengen. Vervolgens kunt u in de DigiD-app uw aanvraag afronden.

Binnen twee werkdagen

Vaak ligt het nieuwe rijbewijs al binnen twee werkdagen voor u klaar. U krijgt hierover een e-mail van de RDW. U kunt uw rijbewijs dan ophalen op het stadskantoor aan Stationsplein 1. Maak hiervoor wel een afspraak. Of bel 14015. Kijk op de website van de RDW voor meer informatie en een lijst met deelnemende fotografen.

Stadskantoor

Als u uw rijbewijs niet online wilt verlengen, kunt u ook nog steeds een afspraak maken bij de gemeente. En voor het aanvragen van uw eerste rijbewijs, een vermist rijbewijs vernieuwen/vervangen of voor het omwisselen van uw militair of buitenlands rijbewijs moet u altijd naar het stadskantoor komen. Dit kunt u niet online regelen.

Meer weten? Bekijk dan ook de video op YouTube.