Werkse! opent Ontwikkelpunt

Praktijkgerichte opleidingen en ‘learning on the job’. Samen met bedrijven vakopleidingen organiseren werkt. En dat is wat er gebeurt bij het Ontwikkelpunt van Werkse! Dat biedt kansen voor werkzoekenden, medewerkers én werkgevers.

Werkse! zet met het nieuwe Ontwikkelpunt vol in op de ontwikkeling van zowel de eigen medewerkers als de bijstandsgerechtigden die ze begeleidt. Het Ontwikkelpunt biedt trainingen en vakgerichte opleidingen aan. Werkse! heeft die samen met regionale opleidingsinstituten en bedrijven ontwikkeld. Zo sluiten die opleidingen goed aan bij de doelgroep en de markt.

Baangarantie

“Het is gelukt om een flink aantal opleidingen aan te bieden met baangarantie”, zegt projectcoördinator Kirsten Vreugdenhil (foto) van Werkse! “Heeft een deelnemer de opleiding afgerond, dan wacht hem of haar meteen een baan. Bijvoorbeeld als zonnepanelenmonteur of taxichauffeur.”

Zelf kiezen

Mensen kunnen zelf een keuze maken uit het aanbod. Vreugdenhil: “Er zijn basistrainingen, zoals digitale vaardigheden, EHBO en communicatieve vaardigheden. Deze trainingen zijn geschikt zijn voor een brede doelgroep. En er zijn vakgerichte opleidingen en cursussen, zoals de opleiding tot assistent-zorgmedewerker of klantcontactmedewerker. Voor de vakgerichte opleidingen streven we ernaar om een werkgever aan het opleidingstraject te verbinden. Zodat de kandidaat gegarandeerd een baan heeft aan het eind van het opleidingstraject.”

Samen met bedrijven

Wat het Ontwikkelpunt volgens Werkse!-directeur Cor van der Wel zo bijzonder maakt, is dat Werkse! en regionale bedrijven intensief samenwerken bij het ontwikkelen van de vakopleidingen. “Samen zorgen we ervoor dat de opleidingen praktijkgericht zijn. Met veel ruimte voor stages en learning on the job. Dat levert uiteindelijk een medewerker op die meteen kan inschuiven. Hij weet immers al hoe de werkgever het hebben wil.”

Samen meer mogelijk maken

Op deze manier zijn onlangs twee groepen mensen opgeleid voor een baan in de zorg, bij Stichting Perspektief en bij zorgorganisatie Pieter van Foreest. Als werkgever ook samen met Werkse! een opleiding op een specifieke werksoort organiseren? “Dat kan”, zegt Vreugdenhil. “Zo creëren we hand in hand meer arbeidsmogelijkheden.”


Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Kirsten Vreugdenhil. Bel 06 430 189 11 of mail naar ontwikkelpunt@werkse.nl. Het volledige aanbod inclusief kalender en aanmeldoptie kunt u vinden op de website van Werkse!. 

Meer ondernemersnieuws? Meld u aan voor een gratis abonnement op de ondernemersnieuwsbrief N@twerk Delft.