‘Werkse! zorgt voor veel minder zorgen’

Bedrijven doen het steeds vaker: werk uitbesteden aan externe partijen. Werkzaamheden zoals assemblage vragen om specifieke vakkennis. Door dat uit te besteden, krijg je meer ruimte voor en focus op de core business. Dat doet het Delftse HedoN bijvoorbeeld. HedoN ontwikkelt en maakt elektronische producten voor de industrie. Vier vragen aan operational manager Richard van der List over core business en uitbesteden.

“Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat centraal in de bedrijfsvoering van HedoN”, zegt Van der List. “We werkten regelmatig samen met sociale werkplaatsen, vergelijkbaar met Werkse!. Toen onze directeur iemand van Werkse! tegen het lijf liep, zijn we met ze in gesprek geraakt. Dit eerste contact verliep al erg prettig. We hadden meteen een klik. Niet lang erna zijn we met de assemblage gestart.” 

Waarom hebben jullie gekozen voor een samenwerking met Werkse!?

“Werkse! zit dicht bij ons in de buurt. Dit is handig omdat ze daar ook voor ons assembleren. We kunnen op deze manier snel schakelen. Maar het belangrijkste is hun professionaliteit. Ze weten waar ze het over hebben. Ze kunnen de mensen selecteren die het beste bij de werkzaamheden passen. En zijn altijd eerlijk over wat er wel of niet kan. Je weet eigenlijk precies waar je aan toe bent.”

Op welke manier werken jullie samen?

“We werken nu zo’n kleine twee jaar met Werkse! samen. Sindsdien werken er vier gedetacheerden bij ons. Zij helpen ons bij de assemblage van een uitgebreide reeks van producten en onderdelen. Van het in elkaar schroeven van kastjes tot het bewerken van printplaten  en soldeerwerkzaamheden. En ze besturen ook specifieke machines die wij voor de productie van onze producten hebben ontworpen. Daarnaast kunnen wij de productie tijdens pieken uitbesteden aan de werkplaats van Werkse!. Werkse! zoekt dan voor ons de juiste mensen voor de betreffende werkzaamheden.”

Wat levert het uitbesteden van assemblagewerkzaamheden jullie op?

“Met de hulp van Werkse! kunnen wij mee met de markt. We zijn nu flexibeler. Kort gezegd: het zorgt voor veel minder zorgen op het gebied van productie. En we vinden het belangrijk om ook deze mensen een baan te bieden. Het hebben van werk biedt structuur en vastigheid. Welke achtergrond of opleiding ze hebben, is voor ons niet belangrijk. Dat sommige werknemers een ietwat andere omgangsvorm nodig hebben? Geen enkel probleem. Het klinkt misschien cliché, maar we zijn een echte HedoN-familie. We willen dat iedereen zich thuis voelt. Ze zeggen alle vier al dat ze niet meer bij ons weg willen. Het geeft ontzettend veel voldoening dat we hen een mooie kans kunnen bieden.”

Hoe zien jullie de toekomst?

“Werkse! is voor ons een zeer geschikte partner. We hebben een goede klik. We hopen onze fijne samenwerking nog lang te mogen voortzetten. En als we met HedoN blijven groeien, zullen we ze in de toekomst nog veel meer nodig hebben.”


Ook samenwerken met Werkse!? Mail info@werkse.nl. Assemblagewerk uitbesteden? Mail verkoop@werkse.nl.
Meer ondernemersnieuws? Meld u aan voor een gratis abonnement op de ondernemersnieuwsbrief N@twerk Delft.