Zonnebloemauto voor Delft?

De Nationale Vereniging de Zonnebloem biedt met zo’n 50 zonnebloemauto’s mensen met een lichamelijke beperking de mogelijkheid er toch met familie of vrienden op uit te trekken. Met een ANWB-campagne maakt De Zonnebloem kans op € 10.000 om ook in Delft zo’n zonnebloemauto op weg te helpen. Tenminste, als er genoeg stemmen op komen – vóór 24 november.

Een zonnebloemauto is een rolstoelauto. Mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel kunnen daarmee samen met een familielid of vriend in alle vrijheid eropuit trekken. De Zonnebloemauto wordt met name gebruikt voor een dagje uit of vakantie, een familiebezoek of een bezoek aan een huwelijk of uitvaart. Ondertussen staan er meer dan 50 zonnebloemauto’s verspreid door heel Nederland. De vereniging hoopt met de ANWB-campagne ‘ANWB Fonds helpt je op weg’ ook in Delft zo’n zonnebloemauto te realiseren.

Inspirerende projecten

Met deze campagne steunt het ANWB Fonds initiatieven op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd. Het geeft € 10.000 per provincie aan het meest inspirerende maatschappelijke project. Het Fonds helpt met deze bijdrage projecten een start te maken. De Zonnebloem vindt het erg belangrijk om het aantal zonnebloemauto’s in Nederland verder uit te breiden. Hoewel de coronamaatregelen het op dit moment voor iedereen moeilijk maken erop uit te gaan, is dit voor mensen met een lichamelijke beperking helaas de dagelijkse realiteit.

Stemmen

Op de ANWB-site staan 70 maatschappelijke projecten waarop iedereen kan stemmen. Stemmers maken zelf kans op vijf kaarten voor een dagje uit. De stemperiode loopt tot en met 23 november. Uit de stemronde komt per provincie een top 3 van meest populaire projecten. Vervolgens kiest de Adviescommissie van het ANWB Fonds uit die top 3 de winnaar per provincie.
Begin 2021 worden de cheques uitgereikt aan alle 12 de winnaars.

Uw mening
Uw mening