Integriteitsonderzoek

Vraagt u een drank- en horecavergunning aan? Dan onderzoekt de gemeente uw achtergrond. Dit is een integriteitsonderzoek vanuit de Wet Bibob. De Wet Bibob staat voor de Wet Bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur.

Misbruik voorkomen

Met het onderzoek wil de gemeente voorkomen dat iemand de vergunning misbruikt. Bijvoorbeeld voor het witwassen van zwart geld. Of crimineel verdiend geld.

Vragenlijst

Voor het onderzoek moet u het Bibob-vragenformulier invullen. Een onderzoek is niet nodig voor een slijterij.

Bibob-onderzoek

Met het onderzoek controleert de gemeente de integriteit van uw bedrijf. En van de personen die bij uw bedrijf horen. De gemeente kan bijvoorbeeld justitiële informatie opvragen over de investeerders van uw bedrijf. Vermoedt de gemeente dat uw bedrijf zich bezighoudt met criminele activiteiten? Dan kan de gemeente de vergunning weigeren.

Bibob-advies

Heeft de gemeente na het onderzoek nog twijfels over de integriteit van uw bedrijf? Dan kan de gemeente een Bibob-advies aanvragen bij het Landelijk Bureau Bibob (LBB). Dat is een uitgebreider onderzoek. Voordat het LBB-onderzoek begint, krijgt u hier bericht over. Na het onderzoek geeft het LBB advies aan de gemeente.

Uw mening
Uw mening