Nieuws coronavirus ondernemers

Sinds zondag 28 november gelden strengere coronamaatregelen. Om zo het aantal besmettingen terug te dringen. En verdere overbelasting van de zorg te voorkomen.  Het kabinet beoordeelt op dinsdag 14 december de situatie opnieuw.

Maatregelen

  • Alle locaties en evenementen zijn na 17.00 uur dicht.
  • Essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen mogen open blijven tot 20.00 uur.
  • Essentiële dienstverlening zoals de notaris of medische contactberoepen houden normale openingstijden.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje zijn verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Zoals in de horeca, in bioscopen en theaters.
  • 1,5 meter afstand en een mondkapje zijn verplicht op doorstroomlocaties.

Ondersteuning voor ondernemers

Bekijk de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning in dit overzicht:

Regelingen Wat voor hulp?
Financiële regelingen Overzicht steun- en herstelpakket (Rijksoverheid)
Financiële hulp na Tozo Heeft u Tozo ontvangen en na 1 oktober nog financiële steun nodig? Dan kunt u tot en met 31 december een Bbz-regeling aanvragen.
Bijdrage voor controle toegangsbewijs Heeft u een horecabedrijf of sportvereniging? Dan moet uw bezoekers naar een geldig coronatoegangsbewijs vragen. Voor de extra kosten voor deze controle kunt u een bijdrage aanvragen.

Ook kunt u informatie en hulp krijgen van:

Wie? Wat voor hulp?
Financiële Winkel voor Ondernemers Hulp voor zelfstandig ondernemers in Delft met schulden. 
Hulp bij heroriëntatie Bent u zelfstandig ondernemer? En heeft u door de coronacrisis minder inkomen gehad? Als u nadenkt over een nieuwe toekomst, staat u er niet alleen voor. U kunt hulp krijgen om u voor te bereiden op nieuwe mogelijkheden.

Geen reclamebelasting en precario terrassen

Ondernemers hoeven over 2019 en 2020 geen reclamebelasting te betalen. En voor terrassen en terrasboten ook geen precariobelasting. Hiermee ondersteunt de gemeente ondernemers in de huidige coronacrisis. Voor het jaar 2021 krijgen ondernemers mogelijk een korting op de precariobelasting voor terrassen.

Heeft u voor 2019 al een aanslag precariobelasting voor een terras of terrasboot gekregen? Dan zal de RBG deze aanslag intrekken. En het geld dat u al heeft betaald terugstorten op uw rekening.

Uitstel van belastingen

Kunt u als bedrijf of zzp'er de belastingen voor de gemeente en het waterschap niet betalen? Neem contact op met de RBG. Ook kunt u uitstel aanvragen voor verschillende belastingen bij de Belastingdienst.

Geef criminele geldschieters geen kans

Criminele geldschieters maken gebruik van de coronacrisis. Voorkom dat fout geld terechtkomt in goede bedrijven. Geef criminele scheldschieters geen kans.

Meer informatie

Meer informatie over hulp en steunpakketten vindt u op de website van: