Nieuws coronavirus ondernemers

Verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie 

20 mei | Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Lees hier de belangrijkste aankondigingen.

Alle ondersteuning voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronavirus. Er zijn vergaande regelingen waar u als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken. Op korte en langere termijn. Bekijk de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning op de website van de Kamer van Koophandel.

Tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo)

Bent u zelfstandig ondernemer (zzp'er) of ondernemer met personeel? Woont u in Delft en heeft u financiële problemen? Dan kunt u ondersteuning aanvragen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

Half juni gaat de regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) open. De tegemoetkoming is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. Bedrijven die aan de voorwaarden voldoen kunnen tot € 20.000 tegemoetkoming per 3 maanden krijgen. Dit bedrag is om vaste lasten (exclusief) loonkosten op te kunnen blijven brengen. Aanvragen kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Corona Overbruggingslening (COL)

Groeibedrijven kunnen een speciaal overbruggingskrediet aanvragen. Deze Corona Overbruggingslening is voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers. Aanvragen kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

Uitstel belastingen

Bedrijven en zzp'ers kunnen bij de RBG uitstel aanvragen voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen. Uitstel is mogelijk tot 30 juni 2020.

Ook kunt u uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen.

Warenmarkt

De warenmarkten op dinsdag, donderdag en zaterdag blijven doorgaan. Er worden alleen etenswaren verkocht. En er zijn maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Deurbeleid winkels

Er geldt een deurbeleid voor alle winkels en supermarkten in Delft. Hierdoor kunnen bezoekers veilig winkelen en genoeg afstand van elkaar houden.

Laden en lossen binnenstad

Voor de binnenstad gelden tot 1 juni geen beperkte tijden om te laden en lossen. Dit mag ook 's nachts. 

Horeca

Vanaf 1 juni mogen terrassen en horecazaken onder bepaalde voorwaarden weer open. Zie de website van de Rijksoverheid voor meer informatie. 

Richtlijnen afhalen consumpties

  • Afhaalrestaurants waar niets ter plaatse geconsumeerd kan worden mogen openblijven. Dit geldt ook voor counter- of loketverkoop.
  • Heeft uw restaurant een apart afhaaldeel? Dan mag het afhaaldeel open blijven. Het restaurantdeel blijft waar mogelijk dicht.
  • Heeft uw restaurant geen apart afhaaldeel? Dan mag u klanten consumpties laten afhalen. Scherm het zitgedeelte zoveel mogelijk af. Bijvoorbeeld met linten of opgestapelde stoelen.

De consumpties moet u verpakt meegeven. In het restaurant of afhaaldeel mogen klanten niet eten of drinken. Dus ook geen drankje tijdens het wachten. Vermijd drukte. Laat niet teveel klanten binnen. Klanten wachten bij voorkeur buiten.

Richtlijnen terrassen

Zorg tot 1 juni dat het niet mogelijk is om op uw terras te gaan zitten. Hiermee voorkomt u dat bezoekers het (elders gehaalde) eten of drinken op uw terras consumeren. Haal stoelen en tafels van uw terras weg en zet het binnen. Of stapel de stoelen op en bind deze samen met een nachtkabel. Het is aan uzelf hoe u dit regelt.

Evenementen

Tot 1 september zijn alle evenementen en samenkomsten verboden. Ook bij minder dan 100 bezoekers.

Meer informatie coronavirus

Kijk voor actuele informatie en veelgestelde vragen op de website van de Rijksoverheid:

Kijk ook op de website van uw branchevereniging voor informatie over uw bedrijfstak.

Uw mening
Uw mening