Nieuws coronavirus ondernemers

Alle ondersteuning voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis. Er zijn vergaande regelingen waar u als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken. Op korte en langere termijn. Tot eind juni 2021 loopt het derde steunpakket. Bekijk de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning op de website van de:

Tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo)

Bent u zelfstandig ondernemer (zzp'er) of ondernemer met personeel? Woont u in Delft en heeft u financiële problemen? Dan kunt u ondersteuning aanvragen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) is voor mkb-ondernemers en zelfstandigen die door de coronamaatregelen veel omzet verliezen. Maar wel doorlopende vaste lasten hebben. Bedrijven met minder dan 250 medewerkers krijgen een subsidie voor de vaste lasten. De TVL-subsidie hangt af van de hoogte van de vaste lasten. En het verlies aan omzet.

Corona Overbruggingslening (COL)

Groeibedrijven kunnen een speciaal overbruggingskrediet aanvragen. Deze Corona Overbruggingslening is voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers. Aanvragen kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

Horeca

Sinds woensdag 14 oktober zijn cafés, restaurants en coffeeshops gesloten. Ook terrassen en terrasboten. Eten afhalen mag wel. Alcohol verkopen is na 20.00 uur niet meer toegestaan.

Terrassen

De gemeente wil zo ondernemers in de horeca ondersteunen. Daarom werkt de gemeente aan een voorstel om winterterrassen mogelijk te maken. Zodra de horeca weer open is kunnen zij dan gasten op het terras ontvangen. Ook wil de gemeente de tijdelijk toegestane uitbreiding van terrassen verlengen. Hierdoor kunnen gasten op een veilige afstand van elkaar blijven zitten.

Evenementen

Evenementen zijn niet meer toegestaan. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor een straatfeest of barbecue met de buurt.

Geen reclamebelasting en precario terrassen

Ondernemers hoeven over 2019 en 2020 geen reclamebelasting te betalen. En voor terrassen en terrasboten ook geen precariobelasting. Hiermee ondersteunt de gemeente ondernemers in de huidige coronacrisis. Voor het jaar 2021 krijgen ondernemers mogelijk een korting van 25% op de precariobelasting voor terrassen.

Uitstel van belastingen

Bedrijven en zzp'ers kunnen bij de RBG uitstel aanvragen voor belastingen van de gemeente en het waterschap. Ook kunt u uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen.

Meer informatie coronavirus

Kijk voor actuele informatie en veelgestelde vragen op de website van de Rijksoverheid:

Kijk ook op de website van uw branchevereniging voor informatie over uw bedrijfstak.

Uw mening
Uw mening