Nieuws coronavirus ondernemers

Noodpakket 2.0 

De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten.

Alle ondersteuning voor ondernemers

De overheid helpt ondernemers die getroffen zijn door de coronavirus. Er zijn vergaande regelingen waar u als zzp’er of mkb’er gebruik van kunt maken. Op korte en langere termijn. Bekijk de mogelijkheden voor hulp en ondersteuning op de website van de Kamer van Koophandel.

Tijdelijke overbruggingsregeling (Tozo)

Bent u zelfstandig ondernemer (zzp'er) of ondernemer met personeel? Woont u in Delft en heeft u financiële problemen? Dan kunt u ondersteuning aanvragen.

Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL)  is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis. De regeling wordt met drie keer drie maanden verlengd tot en met 30 juni 2021. Aanvragen kan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Corona Overbruggingslening (COL)

Groeibedrijven kunnen een speciaal overbruggingskrediet aanvragen. Deze Corona Overbruggingslening is voor startups, scale-ups en innovatieve mkb'ers. Aanvragen kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen.

Horeca bezoeken

De restaurants, cafés, terrassen en terrasboten zijn open in Delft. Geniet van het eten en drinken. Maar houdt u zich wel aan de regels en extra maatregelen voor onze regio, die voor de horeca gelden. 

Evenementen

Het is mogelijk om onder bepaalde voorwaarden activiteiten en evenementen te organiseren. Zo gelden er algemene regels voor binnen en buiten. En moet u zich houden aan de regels in de noodverordening. De gemeente kijkt extra goed of de openbare ruimte beschikbaar is om de activiteit door te laten gaan.

Belastingen

De gemeente legt voor 2020 geen aanslag op voor de reclamebelasting in het algemeen. En niet voor de precariobelasting voor terrassen en terrasboten.

Bedrijven en zzp'ers kunnen bij de RBG uitstel aanvragen voor de gemeentelijke belastingen en de waterschapsbelastingen. Uitstel is mogelijk tot 1 september 2020.

Ook kunt u uitstel aanvragen bij de Belastingdienst voor verschillende belastingen.

Meer informatie coronavirus

Kijk voor actuele informatie en veelgestelde vragen op de website van de Rijksoverheid:

Kijk ook op de website van uw branchevereniging voor informatie over uw bedrijfstak.

Uw mening
Uw mening