Onderzoek naar fundering Prinsenhof

Het Prinsenhof wordt vanaf 2025 vernieuwd en verbouwd. Vanwege deze renovatieplannen is een onderzoek naar de fundering van het Prinsenhof nodig. Het onderzoek is van maandag 5 februari tot en met vrijdag 1 maart.

Conditie huidige fundamenten

Een funderingsonderzoek is nodig bij een renovatie zoals het Prinsenhof. Het geeft namelijk inzicht in de conditie van de huidige fundamenten. Tijdens het onderzoek kijkt de aannemer of deze sterk genoeg zijn voor de verbouwing. Of dat ze op sommige punten nog versterkt moeten worden. Het is handig om dit te weten voordat de verbouwingswerkzaamheden starten begin 2025. 

Archeologen

Van Veen Groep voert het onderzoek voor de gemeente uit. Zij graven met een kleine graafmachine een aantal gaten in de grond. Zo kunnen zij de bestaande funderingen bekijken. Tegelijkertijd kijken de archeologen van Erfgoed Delft mee. Ze hopen meer te weten te komen over de geschiedenis van het complex en de mensen die hier woonden en werkten. 

Museum en Prinsentuin bereikbaar

Tijdens de werkzaamheden komen op het Sint Agathaplein een aantal units te staan. Zoals een bouwkeet, een toilet en een omkleedruimte. Het museum en de Prinsentuin blijven bereikbaar. Het blijft ook mogelijk om via het Sint Agathaplein naar de Phoenixstraat of de Oude Delft te gaan. 

Kijk op de speciale pagina op deze website voor meer informatie over de plannen voor het Prinsenhof.