Ontwikkeling kavel bij station Delft Campus

Gebiedsontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) heeft de voorlopige gunning voor de partnerselectie voor de Noordkavel bij station Delft Campus gewonnen. De komende tijd gaat BPD met de gemeente in gesprek over de ontwikkeling van deze locatie en het gebied eromheen.

Verdere afspraken

Wethouder Stephan Brandligt: “We zien in BPD een sterke, ervaren partner met wie we de ontwikkeling van het stationsgebied tot een succes kunnen maken. De volgende stap is om verdere afspraken te maken over de samenwerking, met hopelijk een intentieovereenkomst als resultaat.”

Wonen, werken, leven

Nathalie van Hoeven, stadsontwikkelaar bij BPD: “We kijken ernaar uit om samen met de gemeente een betekenisvolle ontmoetingsplek te realiseren, waar gewoond, gewerkt en geleefd wordt. Een gebied dat nu door barrières wordt gekenmerkt kan daardoor veranderen in een vanzelfsprekend verbonden plek. Sociaal, economisch en fysiek, met nieuwe woningen om aan de grote woningvraag te voldoen.”

Kopen en ontwikkelen

De opgave voor de nieuwe partner bestaat uit twee onderdelen. Deze partij zal de Noordkavel  kopen en hier een gebouw ontwikkelen met verschillende functies, zoals woningen, werkplekken en voorzieningen. Tegelijkertijd draagt deze partner actief bij aan de ontwikkeling van het hele gebied rond station Delft Campus. Na het sluiten van de intentieovereenkomst wordt de opdracht definitief gegund. Daarna maken de partner en de gemeente samen een plan voor het gebied en voor de invulling van de Noordkavel.

Selectie

Bijzonder aan een partnerselectie is dat er geen ontwerpen worden ingediend. In plaats daarvan kiest de gemeente een partner om samen het ontwikkelproces mee in te gaan. De inzendingen worden onder meer beoordeeld op visie op de aanpak, teamsamenstelling en betrokkenheid. Na gesprekken met drie geselecteerde teams kwam BPD als winnaar uit de bus.

Noordkavel

De Noordkavel ligt ten noordwesten van station Delft Campus en is eigendom van gemeente Delft. Het stationsgebied Delft Campus wordt een veilig en dynamisch ov-knooppunt dat de TU Delft, Voorhof, Tanthof, Schieoevers en Midden-Delfland gaat verbinden. De komende jaren ontwikkelt het gebied zich tot een fijne plek waar meer mensen kunnen wonen en werken. De Noordkavel vormt daarin een belangrijke aanjager. Het stationsgebied Delft Campus maakt deel uit van het transformatiegebied Schieoevers Noord.

Uw mening
Uw mening