Stap in de wereld van Stunt

Met denim beklede stoelen. Hippe tassen van zeildoek. En fruitkistjes van sloophout. Wie de wereld van Stunt wil leren kennen kan nu een kijkje nemen in de publiekshal van het stadskantoor. Daar zijn allerlei unieke producten te zien die medewerkers van Stunt maken van restmaterialen, voor commerciële klanten. De video's vertellen het verhaal. 

Zichtbaar voor publiek

Stunt is een sociale onderneming. “Vanuit onze eigen Upcycle Campus aan de Vulcanusweg zijn onze deelnemers elke dag keihard aan het werk voor onze klanten”, zegt directeur Marc Boekenstijn. “Ik ben er trots op dat we onze mensen en hun werk nu ook zichtbaar kunnen maken voor het publiek. In het stadskantoor van de stad waar we het in en voor doen.”

De markt veroveren

“Die mensen zijn onze basis, hun ontwikkeling staat altijd voorop. Daarnaast is duurzaamheid en hergebruik waar we voor staan”, zegt Boekenstijn. “Met onze deelnemers bedienen we zakelijke opdrachtgevers; lokaal, regionaal en landelijk. Met elkaar ontwerpen en maken we producten op maat. Hiermee veroveren we samen de markt.”

Sociaal collectief

Duurzaamheid, social return en co-creatie komen hier samen. Stunt is daarnaast mede-oprichter van het sociale collectief Lekker Bezig, het samenwerkingsverband met  Firma Buiten, DOEL-GGZ Delfland en Werkse. Lekker Bezig is partner van de gemeente Delft in participatie en activering voor Delftenaren. Voor iedereen een passende plek vinden is de missie. Dat sluit aan bij de maatschappelijke doelen van de gemeente. 

Stap in de Wereld van Stunt is te zien op werkdagen van 08.30 tot 17.00. De toegang is gratis. De expositie is nog tot en met 15 maart te zien.