Sport en corona

Informatie over het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten en bewegen.

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle

Nederland blijft tenminste tot en met 9 februari in lockdown. De lockdown is nodig om het  aantal coronabesmettingen verder te laten dalen.

Op de website van sportkoepel NOC*NSF vindt u het sportprotocol. Kijk ook op de website van uw sportbond hoe u veilig kunt sporten. Of sport kunt aanbieden.

Regels voor volwassenen

Sporten voor volwassenen mag alleen buiten. Met maximaal 2 personen (exclusief instructeur) en er minimaal 1,5 meter afstand kan worden gehouden. Groepslessen en trainingen zijn niet toegestaan.

Regels voor kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.

Buitensport

Voor buitensporten geldt een maximum van 2 personen (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand. Groepslessen en trainingen zijn niet toegestaan.

Binnensport 

Binnensportlocaties zijn gesloten.

Zwembaden

Zwembaden zijn gesloten. Hierdoor kan er ook geen zwemles plaatsvinden.

Sportaccommodaties

Sportkantines, commerciële sportaanbieders en de terrasvoorzieningen zijn gesloten. Ze mogen wel open voor het afhalen en bezorgen van eten en drinken. Ter plekke iets eten of drinken is niet toegestaan. Ook niet in een zaal van het complex of elders op een sportpark. Ook de kleedkamers en douches zijn gesloten. Toiletten mogen open blijven.

Publiek 

Bij de sport mag geen publiek aanwezig zijn. Behalve als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als uw kind een beperking heeft. Of met een ondersteunende taak zoals een scheidsrechter.

Wedstrijden en toernooien

Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Daarom gaan wedstrijden niet door en ligt de competitie stil. Dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten. Trainingswedstrijdjes tussen jeugdteams (tot en met 17 jaar) binnen één vereniging mogen wel.

Toernooien en evenementen

Sporttoernooien en sportevenementen zijn niet toegestaan.

Meer informatie

Kijk voor alle maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

Uw mening
Uw mening