Sport en corona

Informatie over het coronavirus en de mogelijkheid om te sporten en bewegen.

Alleen samen houden we het virus onder controle

Nederland blijft tenminste tot en met 28 april in lockdown.

Op de website van sportkoepel NOC*NSF vindt u het sportprotocol. Kijk ook op de website van uw sportbond hoe u veilig kunt sporten. Of sport kunt aanbieden.

Volwassenen

Sporten voor volwassenen mag alleen buiten. Met maximaal 4 personen (exclusief instructeur) en op een sportaccommodatie. Iedereen moet wel 1,5 meter afstand kunnen houden. Groepslessen en trainingen mogen niet.

In de openbare ruimte mag u nog steeds met maximaal 2 personen (exclusief instructeur) sporten. En op 1,5 meter afstand.

Jongeren tot en met 26 jaar

Jongeren van 18 tot en met 26 jaar mogen met meer dan 2 personen samen buiten sporten op sportaccommodaties.

  • Sporters mogen in teamverband buiten sporten en onderling wedstrijden spelen met teams van de eigen club
  • Competitiewedstrijden zijn niet toegestaan
  • Sporters hoeven geen 1,5 meter afstand te houden
  • Jongeren met klachten blijven thuis

Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden gespeeld tegen andere verenigingen. Onderlinge trainingspartijen mogen wel. Kinderen met klachten blijven thuis.

Binnensport 

Binnensportlocaties zijn gesloten.

Zwembaden

Zwembaden zijn gesloten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen wel naar zwemlessen.

Sportaccommodaties

Sportkantines, commerciële sportaanbieders en de terrasvoorzieningen zijn gesloten. Ze mogen wel open voor het afhalen en bezorgen van eten en drinken. Ter plekke iets eten of drinken is niet toegestaan. Ook niet in een zaal van het complex of elders op een sportpark. Ook de kleedkamers en douches zijn gesloten. Toiletten mogen open blijven.

Publiek 

Bij de sport mag geen publiek aanwezig zijn. Behalve als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld als uw kind een beperking heeft. Of met een ondersteunende taak zoals een scheidsrechter.

Wedstrijden en toernooien

Wedstrijden leiden tot veel extra reisbewegingen en sociale contacten. Daarom gaan wedstrijden niet door en ligt de competitie stil. Dit geldt voor zowel jeugd als volwassenen in alle sporten. Trainingswedstrijdjes tussen jeugdteams (tot en met 17 jaar) binnen één vereniging mogen wel.

Toernooien en evenementen

Sporttoernooien en sportevenementen zijn niet toegestaan.

Subsidie coronamaatregelen maatschappelijke subsidies

Heeft uw organisatie ernstige financiële problemen door de coronacrisis? En dreigt u failliet te gaan? Dan kunt u bij de gemeente subsidie aanvragen. Met de subsidie kunt u uw activiteiten blijven uitvoeren tijdens en na de coronacrisis. Aanvragen kan tot 15 juli 2021.

Meer informatie

Kijk voor alle maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

Uw mening
Uw mening