Houttuinenplein

De gemeente gaat het Houttuinenplein inrichten. De aanleg van het plein start wanneer het Huis van Delft klaar is. Dit is naar verwachting in 2023.

Houttuinenplein

Het Houttuinenplein is een driehoekig plein ten noorden van station Delft. Het plein grenst straks aan de 'innovation gallery' van het Huis van Delft. Maar ook aan het Bolwerk, de historische toegangspoort van de stad.

Het Houttuinenplein is onderdeel van de route tussen het station en de binnenstad. Daarom wil de gemeente dat het plein een prettige plek wordt om te zijn. En om elkaar te ontmoeten.

Tuin van Delft

De gemeente heeft in april een ontwerp gekozen voor het Houttuinenplein. Dit is 'Tuin van Delft' van BOOM Landscape. Het plan bestaat uit meerdere groenvakken met zitranden. De bestrating is een combinatie van nieuwe en oude, hergebruikte stenen uit Delft.

Voorlopig ontwerp

Het voorlopig ontwerp is klaar. BOOM Landscape heeft daarbij de adviezen en suggesties uit de stad meegenomen. Deze kwamen naar voren bij de selectieronde eerder dit jaar. Delftenaren konden hierbij reageren op 3 schetsontwerpen voor het Houttuinenplein. De ontwerpers hebben bijvoorbeeld extra aandacht gegeven aan de opvang van regenwater en de looplijnen over het plein. BOOM Landscape werkt komende tijd verder aan het definitieve ontwerp.