Houttuinenplein

De gemeente gaat het Houttuinenplein inrichten. De aanleg van het plein start wanneer het Huis van Delft klaar is. Dit is naar verwachting eind 2021.

Houttuinenplein

Het Houttuinenplein is een driehoekig plein aan de noordkant van station Delft. Het plein ligt tussen het fietspad en het nieuwe Huis van Delft. Bij het Houttuinenplein komen geschiedenis, cultuur en innovatie samen. Zo grenst het plein straks aan de 'innovation gallery' van het Huis van Delft. Maar ook aan het Bolwerk, de historische toegangspoort van de stad.

Het Houttuinenplein is onderdeel van de route tussen het station en de binnenstad. Daarom wil de gemeente dat het plein een prettige plek wordt om te zijn. En om elkaar te ontmoeten.

3 ontwerpen

De gemeente heeft 3 bureaus gevraagd om een eerste schetsontwerp van het plein te maken. Een adviescommissie beoordeelt deze ontwerpen. Daarbij let de commissie op ruimtelijke kwaliteit, technische haalbaarheid, beheer, onderhoud en innovatie. Maar ook of het plein voldoet aan de eisen van een veranderend klimaat. Het college van burgemeester en wethouders kiest daarna een winnaar. Hieronder vindt u van elk schetsontwerp een beschrijving. En een video.

Ontwerp 1: Tuin van Delft

Ontwerp 2: De Stoep van de Stad

Ontwerp 3: Uit het goede hout gesneden

Uw mening
Uw mening