Kruisstraat en omgeving

Ontwikkelingen in de Kruisstraat en omgeving.

Bastiaanspoort

Op de locatie van de voormalige V&D-winkel komt nieuwbouw. In het gebouw is op de begane grond ruimte voor winkels. Daarboven komen 3 etages met woningen. In totaal komen er 63 appartementen in het gebouw. Kijk voor meer informatie op de website van ontwikkelaar Waal. 

Kruisstraat 71

Ontwikkelaar Kruisstraat Delft BV gaat een woongebouw bouwen. Met op de begane grond ruimte voor winkels, horeca en parkeerplaatsen. Het gebouw krijgt vier lagen met op twee plekken een verhoogd dak.

Op de plek stond eerst het gebouw van de bibliotheek. Sinds 2013 ligt het terrein braak. De ontwikkelaar heeft in de afgelopen jaren verschillende bouwplannen gemaakt.

Voor de bouw heeft de gemeente op 13 juli 2019 een 'eerste fase omgevingsvergunning' verleend. De ontwikkelaar mag nog niet beginnen met bouwen. Dat kan pas als de gemeente ook de 'tweede fase omgevingsvergunning' heeft verleend. Tegen deze vergunning kunnen omwonenden bezwaar maken. Of in (hoger) beroep gaan.

Verkeersbesluit

De gemeente heeft een verkeersbesluit voor de Kruisstraat genomen. Hierin staat dat het voor het verkeer verboden is om stil te staan aan beide zijden van de Kruisstraat. Het gaat om het deel tussen de Zuiderstraat en de Gasthuislaan.

Zie ook

Uw mening
Uw mening