Reinier de Graafweg

De Reinier de Graafweg is opnieuw ingericht. De weg heeft een aparte busbaan en een vrijliggend fietspad. Verder staan er verkeerslichten bij de kruispunten. Dit zorgt ervoor dat het verkeer goed kan doorstromen. Tussen de rijbanen zijn bermen met groen.

Verbinding met A4

In de nieuwe situatie sluit de Reinier de Graafweg aan op de A4. Dit zorgt voor minder verkeer door Den Hoorn. Verkeer vanaf de snelweg kan via de Hooipolderweg en Reinier de Graafweg direct naar het centrum van Delft rijden. Ook het ziekenhuis is hierdoor beter bereikbaar.

Wanneer?

Vanaf 1 februari 2021 is de verbinding met de A4 open. Autoverkeer kan dan over de Reinier de Graafweg naar de A4 rijden.

Isoleren woningen

Door de aansluiting met de A4 zal meer verkeer over de Reinier de Graafweg rijden. De gemeente gaat daarom de gevels van huurwoningen langs de weg beter isoleren. Dit zorgt ervoor dat bewoners minder goed het verkeer horen. En ook dat hun huizen energiezuiniger worden.

Verder gaat Woonbron de gevels van de woongebouwen schilderen. Het werk duurt tot juli 2021. Kijk voor meer informatie op de website van Woonbron.

Uw mening
Uw mening