Betaald parkeren Wippolder

In de Wippolder is het moeilijk een parkeerplek te vinden. De gemeente wil de parkeeroverlast in de wijk oplossen. Daarom geldt vanaf 1 februari 2021 betaald parkeren in de Wippolder.

Betaald parkeren

Parkeert u uw auto in de Wippolder? Dan kan dit vanaf 1 februari alleen nog tegen betaling. Of met een vergunning. Betaald parkeren geldt op maandag t/m zaterdag tussen 12.00 en 24.00 uur. Buiten deze tijden blijft parkeren gratis. En mag u ook zonder vergunning parkeren.

Parkeeroverlast voorkomen

Veel mensen parkeren hun auto in de Wippolder terwijl zij daar niet wonen of een bedrijf hebben. Bijvoorbeeld om de binnenstad of de TU Campus te bezoeken. Of om naar hun werk in een ander gebied te gaan. Hierdoor is de parkeerdruk in de Wippolder hoog. En dat leidt tot overlast. Door betaald parkeren in te voeren komt er meer parkeerruimte voor bewoners en bedrijven in de wijk.

Parkeerdruk neemt toe

De parkeeroverlast is het grootst in het noordoostelijke deel van de Wippolder. In andere delen van de wijk zijn de problemen minder. Maar ook hier wordt de parkeeroverlast groter als we nu niets doen. De komende jaren wordt veel gebouwd in en rondom de Wippolder. Dat zorgt voor meer bewoners, bedrijven en bezoekers in het gebied. En dus ook een grotere parkeerdruk.

Dichtbij parkeren

De gemeente wil dat bewoners en ondernemers dicht bij hun huis of bedrijf kunnen parkeren. En dat het parkeerprobleem zich niet verplaatst naar andere delen van de wijk. Daarom voert de gemeente in de wijk Wippolder betaald parkeren in.

Parkeervergunning

Woont u in de Wippolder? Of heeft u hier een bedrijf? Dan kunt u voor uzelf of voor uw bezoek een parkeervergunning aanvragen. Dit kan vanaf 11 januari 2021. Begin januari krijgt u een brief waarin staat hoe u een vergunning aanvraagt. En wat de voorwaarden zijn.

De brief krijgt u van ParkerenDelft. Dit is het bedrijf dat in Delft het parkeren verzorgt. Zo vraagt u bij ParkerenDelft uw parkeervergunning aan. En regelt u al uw parkeerzaken. Kijk voor meer informatie op de website van ParkerenDelft. Hier ziet u ook een kaart van het parkeergebied.

Parkeergeld betalen

Wie geen vergunning heeft, kan ook tegen betaling parkeren. Betalen kan via mobiel parkeren of bij de automaat. Parkeren kost het eerste uur € 1. Daarna € 4,50 per uur. Door het goedkopere eerste uur kunnen bijvoorbeeld bezoekers van winkels kort parkeren zonder vergunning.

Informatiebijeenkomst

Donderdag 14 januari was er een online informatiebijeenkomst voor bewoners in de Wippolder. Tijdens deze avond hebben gemeente Delft en Parkeren Delft meer informatie gegeven over het betaald parkeren. En hoe u een vergunning aanvraagt. U kunt de bijeenkomst terugkijken.

Meer weten? Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over dit onderwerp.