Parkeren TU Delft Campus

Sinds 1 februari 2023 geldt betaald parkeren op de campus van de TU Delft. Dat heeft de gemeente met de TU Delft afgesproken. Met betaald parkeren blijft er voldoende parkeerruimte voor bewoners van de campus. En hun bezoekers.

TU Delft groeit 

De TU Delft groeit. Dat betekent meer studenten en wetenschappers. Maar ook meer bedrijven en medewerkers. Dit zorgt voor een moeilijke puzzel om de campus leefbaar, aantrekkelijk en bereikbaar te houden in de toekomst.

6 parkeerlocaties

Auto's namen veel van de beperkte ruimte op de campus in. Om de campus bereikbaar te houden zijn de vele versnipperde parkeerplaatsen op de campus verdwenen. In plaats daarvan zijn er nu 6 parkeerlocaties aan de rand. Vanaf deze locaties is elke bestemming op de campus te voet bereikbaar. Of met een deelfiets of deelscooter.

Slagbomen

De TU Delft stelt scherpere regels aan het gebruik van de 6 parkeerlocaties. Zo heeft de TU Delft slagbomen bij de in- en uitgangen van elke parkeerlocatie geplaatst. Dit geeft meer grip op en inzicht in het gebruik van de parkeerplaatsen. Kijk voor meer informatie over het parkeerbeleid op de website van de TU Delft.

Betaald parkeren

Op de campus blijven ook een aantal parkeerplaatsen zonder slagbomen. Deze plaatsen zijn vooral voor bewoners van de campus en hun bezoekers. Het gaat onder andere om de parkeerplaatsen aan de Jaffalaan, Christiaan Huygensweg en rondom de Korvezeestraat.

Op deze openbare parkeerplaatsen heeft de gemeente sinds 1 februari 2023 betaald parkeren ingevoerd. Zo blijft er voldoende parkeerruimte voor bewoners en hun bezoekers. De regels van de gemeente gelden alleen voor de openbare parkeerplaatsen. Op de 6 parkeerlocaties van de TU Delft gelden de regels van de universiteit.

Betalen tussen 12.00 en 24.00 uur

Op alle openbare parkeerplaatsen op de campus (parkeergebied TU) geldt mix-parkeren. Dit betekent dat u tijdens betaaltijden alleen mag parkeren tegen betaling of met een vergunning. De betaaltijden zijn van maandag tot en met zaterdag tussen 12.00 en 24.00 uur. Buiten deze tijden is parkeren gratis.

Parkeren zonder vergunning kost € 1 voor het eerste uur. Daarna is het € 4,50 per uur.

Parkeervergunning 

Woont u op de campus? Dan kunt u voor uzelf en uw bezoek een parkeervergunning aanvragen. Met een vergunning kunt u parkeren op alle openbare plaatsen in parkeergebied TU.

De medewerkers, studenten en bezoekers van de TU Delft kunnen geen parkeervergunning aanvragen. Zij parkeren op de parkeerlocaties van de TU Delft. Dit zorgt ervoor dat iedereen op de juiste plek parkeert.

Campuskaart

Woont u op de campus en studeert u aan de TU Delft? Dan kunt u met uw campuskaart ook parkeren op de parkeerlocaties van de TU Delft. Dit kan voor maximaal 48 aaneengesloten uren.

Zie ook