Beschrijving Tanthof

De weg Abtswoude splitst de wijk in 2 delen: Tanthof-Oost en Tanthof-West. Ten zuiden van de wijk ligt het recreatiegebied Midden-Delfland. Het gebied waar Tanthof ligt was oorspronkelijk een landelijke polder. Langs de weg Abtswoude zijn nog enkele kenmerkende boerderijen te vinden, die verwijzen naar het agrarische verleden van het gebied. Tanthof-Oost en Tanthof-West onderscheiden zich van elkaar door het verschil in bouwstijl. In Tanthof-Oost zijn veel woningen in de bouwstijl van de jaren tachtig, terwijl Tanthof-West juist modern en zakelijk is gebouwd. 

Eén van de belangrijkste kenmerken van Tanthof zijn de oost-west lopende groenstroken, die zodanig zijn gepland dat iedere woning binnen een afstand van maximaal 120 meter van het groen is gelegen. Alle groenstroken komen uit op het Abtswoudsepark.

Voorzieningen

In Tanthof zijn veruit de meeste speelplekken: 82 in totaal. Hiervan zijn er 2 met een stedelijke functie: de kinderboerderij en de waterspeeltuin. In wijkcentrum de Hofstee zijn diverse functies ondergebracht. Naast de ruimtes voor buurtactiviteiten, zijn er bijvoorbeeld de VAK (Centrum voor de kunsten), 2 huiskamers voor respectievelijk de Chinese en de Irakese vereniging, en een veelvoud aan kinderactiviteiten. In de wijk is ook een jongerencentrum, The Border. Daarnaast is er een gebouw in Tanthof-Oost voor specifiek de Surinaamse/Antilliaanse gemeenschap in Delft (Sranti); zij organiseren ook regelmatig programma’s voor jongeren. Verder hebben verschillende sportverenigingen hun onderkomen in Tanthof. 

OnsTanthof.nl

Participe Delft heeft in Tanthof een buurtwebsite opgezet. De buurtwebsite heeft tot doel om bewoners te laten weten wat er in hun buurt gebeurt, wie er nog meer wonen en hoe men elkaar met kleine dingen kan helpen.

Zie ook

Uw mening
Uw mening