Ontwikkelingen in Voorhof

De gemeente gaat aan de slag om de wijk Voorhof veilig, leefbaar en bereikbaar te houden. Er zijn verschillende ontwikkelingen. Zo is de Voorhofdreef smaller geworden voor de veiligheid van fietsers en voetgangers. En is er onderhoud aan het riool. Ook komen er nieuwe scholen, verzorgingshuizen en woningen in de wijk.

Op weg naar een aardgasvrij Voorhof in 2030 komt er een warmtenet in de wijk. Ook zijn er andere partijen die werken in de openbare ruimte. Zo wil bijvoorbeeld WarmtelinQ (Gasunie) een warmteleiding aanleggen langs de Prinses Beatrixlaan. En gaan verschillende bedrijven de komende jaren glasvezel plaatsen in heel Delft.

Overlast 

Al deze projecten vinden plaats tussen 2021 en 2026. En op verschillende plekken in de wijk. Er moet veel gebeuren binnen een beperkte ruimte. Waar mogelijk gebeurt het werk zoveel mogelijk tegelijk. U kunt overlast ondervinden van het werk. Dit is helaas niet helemaal te voorkomen.

Wanneer?

In 2022 start het onderhoud van het rioolgemaal en de rioolleiding langs de Prinses Beatrixlaan. In de loop van 2022 start ook de voorbereiding voor het aanpassen van het Delflandplein. En de aanleg van een warmteleiding langs de Prinses Beatrixlaan.

Op dit moment zijn er werkzaamheden op en rond station Delft Campus. Met extra sporen tussen Delft en Rijswijk. En voor de nieuwbouw van Nieuw Delft.

Meer informatie

De gemeente vertelt u op tijd als het werk gaat starten. Dit gebeurt in ieder geval met een brief. En ook via deze website.

Uw mening
Uw mening