Veiligheidskamer

De Veiligheidskamer Delft ondersteunt de samenwerking tussen lokale partners uit de zorg, het strafrecht en het bestuur. Dit zijn onder andere de politie, reclasseringsorganisaties en organisaties voor zorg en welzijn. Het doel is om samen ernstige overlast en criminaliteit tegen te gaan.

Hoe werkt het?

De Veiligheidskamer richt zich op personen die naast contacten met politie en justitie ook andere problemen hebben. Vaak kunnen afzonderlijke organisaties deze complexe problemen niet alleen oplossen. De Veiligheidskamer brengt dan de betrokken partijen bij elkaar om samen de situatie in kaart te brengen. En om samen een plan van aanpak op te stellen. In het plan van aanpak vullen strafrecht, bestuursrecht en zorg elkaar aan. De Veiligheidskamer ziet toe op de uitvoering van dit plan. En past het aan als dit nodig is.

Veiligheidshuis Haaglanden

Elke gemeente in de regio Haaglanden heeft een eigen lokale Veiligheidskamer, die gemeenten zelf met hun lokale partners inrichten. Deze werken nauw samen met het Veiligheidshuis Haaglanden. Kunnen de Veiligheidskamers een zaak niet zelf lokaal oplossen? Dan kunnen zij deze zaak aanmelden bij het Veiligheidshuis.

Meer informatie

Uw mening
Uw mening