Positieve Gezondheid

In 2021 startte het programma Positieve Gezondheid. Hierin werkt de gemeente samen met bewoners om Delftse wijken gezonder en gezelliger te maken. Ook organisaties en professionals doen mee.

Buitenhof en Voorhof

De aanpak richt zich vooral op de wijken Voorhof en Buitenhof. Bewoners werken zelf aan hun gezondheid. Samen bedenken ze wat nodig is voor een gezonde wijk. Hieronder ziet u enkele initiatieven.

Alle speelplekken rookvrij

Henk van Dijker had de wens om alle speelplekken in Delft rookvrij te maken. Dat is gelukt. Door zijn inzet, met hulp van partners en professionals, zijn sinds 1 april 2022 alle speelplekken rookvrij.

Café Positief Gezond

Wilt u meer weten over gezonde voeding, seksualiteit of opvoeding? Heeft u medische vragen? Of wilt u liever gewoon elkaar even ontmoeten, een kopje koffie of thee drinken en een praatje maken met andere bewoners? U bent van harte welkom bij Café Positief Gezond.

Wanneer? Elke dinsdag van 9.30 tot 12.30 uur
Waar? Wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4

Gezondheidsfestival

Uw gezondheid is belangrijk. Maar wat is gezond? Dat kunt u op 17 en 18 juni ontdekken tijdens het Gezondheidsfestival Delft.

Het Venster

Op initiatief van 2 wijkbewoners opende in november 2022 Het Venster. Een ontmoetingsplaats voor mensen die te maken hebben met een chronische ziekte.

Gezonde sportkantine

Met ondersteuning van JOGG Team Fit deed Sportfondsen Kerkpolder aanpassingen in hun kantine. Zij ontvingen hiervoor de topprestatiebadge gezonde sportkantine.

Wijkverbinders

In de aanpak maken bewoners verbinding met andere bewoners in de wijk. Deze wijkverbinders zetten zich in voor een gezondere leefstijl in de wijk. En er zijn wijkverbinders die zich inzetten om ongezond gedrag te voorkomen. Zoals roken, alcohol- en drugsgebruik.

De gemeente en GGD zoeken altijd nieuwe wijkverbinders. Wat doe je als wijkverbinder? En wat betekenen wijkverbinders voor de wijk? Deze wijkverbinders geven antwoord:

Meedoen?

Wilt u meedenken of heeft u zelf leuke ideeën? Sluit dan aan bij het netwerk Positieve Gezondheid of Lokaal Preventieakkoord.

Netwerkbijeenkomsten Positieve Gezondheid:

Datum 2023 Tijd Locatie
Dinsdag 4 juli 9.00 - 12.00 uur Wijkcentrum De Vleugel
Aart van der Leeuwlaan 4

Bijeenkomsten Lokaal Preventieakkoord:

Datum 2023 Tijd Locatie
Dinsdag 13 juni 14.30 - 16.30 uur OPEN - Vesteplein 100
Dinsdag 19 september 14.30 - 16.30 uur Nog niet bekend
Dinsdag 17 oktober 14.30 - 16.30 uur Nog niet bekend
Dinsdag 28 november 14.30 - 16.30 uur Nog niet bekend

Wilt u meedoen of heeft u nog vragen? Stuur een e-mail naar positievegezondheid@delft.nl.

Zie ook