Verkiezingen

Op 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ook op 15 en 16 maart zijn een aantal stembureaus open. Helpt u mee om deze bijzondere dagen tot een goed einde te brengen? Meld u aan als lid of voorzitter van een stembureau.

Wat gaat u doen?

Elk stembureau bestaat uit 3 leden en 1 voorzitter. Als lid of voorzitter controleert u de kiezers die op het stembureau mogen stemmen. En u zorgt dat het stemmen volgens de regels gaat.

Corona

In de stemlokalen gelden de coronamaatregelen van de overheid. De gemeente richt elke locatie zo in dat u veilig kunt werken. En dat kiezers veilig kunnen stemmen.

Wat verwachten we van u?

Meewerken op een stembureau is een verantwoordelijke taak. Het is daarom nodig dat u voldoet aan een aantal voorwaarden:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent flexibel, stressbestendig, representatief en nauwkeurig
  • U beheerst de Nederlandse taal goed
  • U bent in staat om een dagdeel op het stembureau te zitten
  • Als voorzitter heeft u ervaring op een stembureau bij eerdere verkiezingen

Vergoeding

U krijgt een vergoeding voor uw inzet. En u heeft een leuke dag met gezellige stembureauleden. Verder zorgt de gemeente voor voldoende eten en drinken.

Aanmelden

Wilt u op 15, 16 of 17 maart lid of voorzitter zijn op een stembureau? U kunt zich binnenkort online aanmelden. Of stuur nu alvast een e-mail naar verkiezingen@delft.nl. Vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer. U krijgt dan binnenkort een e-mail met gegevens om in te loggen. Met deze gegevens kunt u zich online aanmelden.

Dagdelen

U meldt zich aan voor een dagdeel. De dagdelen zijn:

  • Van 7.00 tot 16 uur
  • Van 16.00 uur tot het einde van de stemmen tellen

In de avond komt extra hulp bij het tellen van de stemmen.

Uw voorkeur

Wilt u samen met iemand op het stembureau zitten? Geef dit bij uw aanmelding aan. De gemeente houdt zoveel mogelijk rekening met uw voorkeur.

E-learning

Heeft u zich aangemeld? Dan krijgt u in januari een mail met een link voor de e-learning. Dit is een online instructie waarmee u kennis opdoet over uw taken bij de verkiezingen.

Uw mening
Uw mening