Dak- en thuislozenspreekuur

Dak- of thuisloos? Het kan iedereen overkomen, maar niet iedereen bezit de hulpmiddelen om het probleem snel weer op te lossen. De gemeente Delft heeft een daklozenspreekuur. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak? Dan kunt u dit online melden. Of bel met 14015 en vraag naar het daklozenteam.

Beschrijving

U kunt bij het dak- en thuislozenspreekuur informatie krijgen over:

  • Dag- en nachtopvang
  • Gebruik van een briefadres
  • Aanvraag van een bijstandsuitkering als u nog geen briefadres hebt. Staat u wel ingeschreven op een briefadres? Dan kunt u online een uitkering aanvragen

Dringende hulp

Voor dringende hulp meldt u zich bij Perspektief, Spoorsingel 8 in Delft. 

Surinamestraat gesloten 

Sinds 2 mei 2022 is de Surinamestraat als dagopvang en briefadres voor daklozen gesloten. Het nieuwe briefadres voor daklozen is Spoorsingel 8. Hier zit ook de nachtopvang.

Staat u ingeschreven op de Surinamestraat? Dan heeft de gemeente u per 2 mei automatisch overgeschreven naar de Spoorsingel.

Slaap u in de nachtopvang? Dan kunt u uw post ophalen op de Spoorsingel 8. Maakt u hier geen gebruik van? Haal dan u post op tussen 14.00 en 15.30 uur aan de Vulcanusweg 277 in Delft.

Voorwaarden

  • U moet aantonen dat u noodgedwongen geen verblijfadres heeft
  • Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de afspraak met de gemeente

Postadres

De gemeente moet toestemming geven voor het gebruik van het gemeentelijke postadres. De gemeente kan een machtiging geven voor de nachtopvang voor daklozen met een bijstandsuitkering. Of voor daklozen met een aanvraag voor een bijstandsuitkering.

Bepaalde zaken kan de gemeente niet voor u regelen, zoals:

  • Huisvesting
  • Urgentieverklaring
  • Direct een betaling verzorgen

Waar kunt u zich meer melden?

Wilt u gebruik maken van de nachtopvang? En bent u een alleenstaande uit een van hieronder genoemde gemeenten? Dan kunt u zich in Delft melden. Voor een briefadres en uitkering moet u zich melden bij uw eigen gemeente of melden in de gemeente waar u op dat moment verblijft. Dakloze gezinnen moeten zich melden bij de plaatselijke kernteams. Informeer bij uw gemeente.

Opvang in de regio

De gemeente Delft is centrumgemeente maatschappelijke opvang voor de regio Delft, Westland Oostland. Hieronder vallen gemeente Westland, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp.