Dak- en thuislozenspreekuur

Dak- of thuisloos? Het kan iedereen overkomen, maar niet iedereen bezit de middelen om het probleem snel weer op te lossen. De gemeente Delft heeft een daklozenspreekuur. Heeft u een vraag of wilt u een afspraak? Dan kunt u dit online melden.

Beschrijving

U kunt bij het dak- en thuislozenspreekuur terecht voor informatie over:

  • Dag- en nachtopvang
  • Gebruik van een briefadres
  • Aanvraag van een bijstandsuitkering

Afspraak dak- en thuislozenspreekuur

Voor informatie of het maken van een afspraak kunt u ook bellen met 14015, vraag naar het daklozenteam van de gemeente Delft. Neem een geldig identiteitsbewijs mee naar de afspraak met de gemeente.

Dringende hulp

Voor dringende hulp meldt u zich bij Perspektief, Surinamestraat 1 in Delft. 

Voorwaarden

U moet aantonen dat u noodgedwongen geen verblijfadres heeft. 

Postadres

De gemeente moet toestemming geven voor het gebruik van het gemeentelijke postadres. De gemeente kan een machtiging geven voor de nachtopvang voor daklozen met een bijstandsuitkering of met aanvraag voor een bijstandsuitkering.

Bepaalde zaken kan de gemeente niet voor u regelen, zoals:

  • Huisvesting
  • Urgentieverklaring
  • Direct een betaling verzorgen

Wetten en regels

De gemeente Delft is centrumgemeente maatschappelijke opvang voor de regio Delft, Westland Oostland. Hieronder vallen gemeente Westland, Midden-Delfland en Pijnacker-Nootdorp. Alleenstaanden uit deze gemeenten kunnen zich ook in Delft melden. Dakloze gezinnen moeten zich melden bij de plaatselijke kernteams. Informeer bij uw gemeente.