Melding container, steiger of bouwkeet plaatsen

Algemeen

Gaat u (ver)bouwen? En wilt u een container, steiger, bouwkeet of ander voorwerp plaatsen op uw eigen terrein? Of in de openbare ruimte? Meld dit dan uiterlijk 15 werkdagen van tevoren als u meer dan 12 m2 grond gebruikt.

Beschrijving

Meerdere voorwerpen

Plaatst u voor 1 activiteit meerdere voorwerpen waarvan de gezamenlijke oppervlakte 12 m2 of meer is? Dan moet u dit ook melden.

Minder dan 12 m2

Als u minder dan 12 m2 gebruikt, hoeft u geen melding te doen.

Kalender en kaart

Uw melding komt direct in de Activiteitenkalender. Omschrijf uw melding dus zorgvuldig. Geeft u bij de melding een locatie op? Dan is deze ook zichtbaar op de Activiteitenkaart

Voorwaarden

Als u een container, steiger, bouwkeet of ander voorwerp gaat plaatsen, moet u voldoen aan voorwaarden. Zo mag het voorwerp niet langer dan 6 maanden in de openbare ruimte staan.

Voorwaarden tijdelijk plaatsen voorwerpen

Openbare orde en veiligheid

Voor de openbare orde en veiligheid kan de gemeente extra regels opleggen. Of het plaatsten verbieden. De gemeente neemt dan binnen 5 werkdagen contact met u op.

Kosten

Plaatst u het voorwerp op gemeentegrond? Dan betaalt u precariobelasting. Bij gebruik van eigen of particuliere grond hoeft u dit niet te betalen.

Kosten 2023
Precariobelasting€ 1,23 per m2 per week
Kosten 2024
Precariobelasting€ 1,26 per m2 per week

Voor een oppervlakte van minder dan 12 m2 hoeft u geen melding te doen. En ook geen precariobelasting te betalen.