Energie besparen

Iedereen krijgt te maken met de stijgende energieprijzen. Het energieverbruik in onze woningen kan vaak flink omlaag. Bijvoorbeeld door goed te isoleren. Door slim geld uit te geven kunt u al snel energie besparen. En de stijging van uw energierekening afremmen.

Ondersteuning

De gemeente biedt inwoners op verschillende manieren ondersteuning bij het besparen van energie. Dit gebeurt in samenwerking met Energieloket Delft en 015 Duurzaam.

Slimme bespaartips

Energie besparen kan heel eenvoudig, zonder dat het u veel geld kost. Korter douchen, lampen uit en apparaten niet op stand-by laten staan, scheelt al op uw energierekening. Ook eenvoudige maatregelen als tochtstrips en radiatorfolie kunnen helpen. Op de website van van het Energieloket vindt u meer tips om energie te besparen.

Energie besparen voor huurders

Ook als huurder kunt u energie besparen. Voor grote maatregelen heeft u toestemming nodig van de verhuurder. Met kleinere maatregelen in en rondom uw huis kunt u zelf aan de slag. Kijk voor de beste energiebesparende maatregelen, producten en tips op de website van het Energieloket.

Online bijeenkomst energie besparen

Het Energieloket Delft heeft in maart 2022 een online bijeenkomst gehouden over energie besparen voor huurders. Het Energieloket behandelde veelgestelde vragen over energie besparen. En gaf tips om minder gas en elektriciteit te gebruiken. Wilt u de online bijeenkomst terugkijken? Meld u aan op de website van het Energieloket Delft en ontvang een terugkijklink.

Leren over isoleren voor scholen

Samen met de Papaver biedt 015 Duurzaam de leskist IsoLeren aan. Het pakket bestaat uit 15 kleine huisjes die leerlingen kunnen isoleren. Ook kunnen zij de effecten van de verschillende maatregelen meten en vergelijken.

Zie ook

Uw mening
Uw mening