Oplaadpaal elektrische auto aanvragen

Heeft u een elektrische auto maar geen eigen parkeerterrein? Dan kunt u via www.laadpaalnodig.nl gratis een openbare oplaadpaal aanvragen in de buurt van uw woon- of werkplek. De oplaadpalen zijn door iedereen te gebruiken.

Beschrijving

Voeg bij de aanvraag een kopie van het kentekenbewijs of het koop- of leasecontract van uw elektrische auto.

Hoelang duurt het?

Het energiebedrijf ENGIE neemt uw aanvraag in behandeling. Zij plaatsen en beheren de oplaadpalen binnen de gemeente. Ongeveer 6 maanden na uw aanvraag zal ENGIE de oplaadpaal plaatsen.

Plattegrond

Op de website Oplaadpunten.nl vindt u een plattegrond met oplaadpalen in Delft en de regio. Hier ziet u ook of een oplaadpaal vrij is of bezet.

Parkeren

Een parkeerplaats bij een oplaadpaal is geen algemene parkeerplaats. De plaatsen zijn alleen bedoeld voor auto's die aan het opladen zijn. Staat de oplaadpaal in een gebied voor betaald parkeren? Dan heeft u voor het opladen een parkeervergunning of kaartje uit de parkeerautomaat nodig. 

Voorwaarden

  • U woont in Delft of werkt hier minimaal 18 uur per week.
  • Er is geen eigen parkeerterrein bij uw woning of bedrijf.
  • U heeft een elektrisch voertuig.
  • U heeft een parkeervergunning als de oplaadpaal in een gebied voor betaald parkeren komt.
  • Er is binnen 250 meter loopafstand geen oplaadpaal die u kunt gebruiken.
  • U garandeert een afname van minimaal 2000 kWh (ongeveer 10.000 km) per jaar. Haalt u deze waarde niet? Dan wordt de oplaadpaal geplaatst op het moment dat er meer aanvragen voor de locatie zijn die gezamenlijk wel de drempelwaarde halen.

Afwijzen

De gemeente kan een voorgestelde locatie afwijzen. Bijvoorbeeld als de oplaadpaal op die locatie onveilig is of overlast geeft. Aanvragen voor de autoluwe binnenstad wijst de gemeente ook af.

Wetten en regels

Kosten

Het aanvragen en installeren van een oplaadpaal is gratis. U betaalt alleen de stroom die u afneemt.

Storing

Een storing aan een oplaadpaal kunt u doorgeven via het telefoonnummer dat op de paal staat. De gemeente is geen beheerder van de oplaadpalen. 

Uw mening
Uw mening