Oplaadpaal elektrische auto aanvragen

Algemeen

Heeft u een elektrische auto? Maar geen eigen parkeerterrein? Dan kunt u gratis een openbare oplaadpaal aanvragen in de buurt van uw woning of werk. De oplaadpalen zijn door iedereen te gebruiken. Een aanvraag doet u via de website laadpaalnodig.nl.

Beschrijving

Voeg bij de aanvraag een kopie van het kentekenbewijs. Of het koop- of leasecontract van uw elektrische auto.

Hoelang duurt het?

Het energiebedrijf ENGIE plaatst en beheert de oplaadpalen in Delft. Ongeveer 6 maanden na uw aanvraag zal ENGIE de oplaadpaal plaatsen.

Kaart

Op de website Oplaadpunten.nl vindt u een kaart met oplaadpalen in Delft en de regio. Hier ziet u ook of een oplaadpaal vrij is of bezet.

Parkeren

Een parkeerplaats bij een oplaadpaal is geen algemene parkeerplaats. De plaatsen zijn alleen voor auto's die aan het opladen zijn. Staat de oplaadpaal in een gebied voor betaald parkeren? Dan heeft u voor het opladen een parkeervergunning nodig. Of een kaartje uit de parkeerautomaat. 

Voorwaarden

  • U woont in Delft of werkt hier minimaal 18 uur per week.
  • Er is geen eigen parkeerterrein bij uw woning of bedrijf.
  • U heeft een elektrisch voertuig.
  • U heeft een parkeervergunning als de oplaadpaal in een gebied voor betaald parkeren komt.
  • Er is binnen 250 meter loopafstand geen oplaadpaal die u kunt gebruiken.
  • U garandeert een afname van minimaal 2000 kWh (ongeveer 10.000 km) per jaar. Haalt u deze waarde niet? Dan komt de oplaadpaal er op het moment dat er meer aanvragen voor de locatie zijn. En die samen wel de drempelwaarde halen.

Afwijzen

De gemeente kan een voorgestelde locatie afwijzen. Bijvoorbeeld als de oplaadpaal op die locatie onveilig is of overlast geeft. Aanvragen voor de autoluwe binnenstad wijst de gemeente ook af.

Kosten

Het aanvragen en installeren van een oplaadpaal is gratis. U betaalt alleen de stroom die u afneemt.

Storing

Een storing aan een oplaadpaal kunt u doorgeven via het telefoonnummer dat op de paal staat. De gemeente beheert de oplaadpalen niet.