Parkeren bij stadhuis

Gaat u trouwen of een partnerschap aan in het stadhuis? Dan heeft u voor uw trouwauto 2 ontheffingen nodig:

  • Ontheffing om de Markt op te rijden
  • Ontheffing om op de Markt te parkeren 

Markt oprijden

De Markt ligt in de autoluwe binnenstad. Om met een auto of bus op de Markt te rijden heeft u een dagontheffing nodig. Deze vraagt u aan via de website van ParkerenDelft.

Parkeren op de Markt

Wilt u uw trouwauto of koets parkeren op de Markt? Dan heeft u hiervoor een ontheffing nodig. De ontheffingen zijn gratis en kunt u online aanvragen nadat u uw datum heeft gereserveerd. Aanvragen kan tot uiterlijk 6 weken voor uw huwelijk of partnerschap. De ontheffingen kunt u direct uitprinten.

Waar parkeren?

Parkeren doet u aan de zuidzijde van het stadhuis, naast de hardstenen omranding. Hier mag u vanaf een kwartier voor de ceremonie tot een kwartier na de ceremonie parkeren.

Warenmarkt

Op donderdag is er warenmarkt. U kunt dan niet rijden of parkeren op de Markt.

Hoeveel ontheffingen?

  • Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 3 ontheffingen (inclusief trouwauto)
  • Zaterdag en zondag: 6 ontheffingen (inclusief trouwauto)

Verwacht u meer voertuigen? Kijk dan op de website van ParkerenDelft voor informatie over parkeergarages en parkeermogelijkheden in en rond de binnenstad.

Parkeren bussen

Een bus of paardentram mag niet parkeren op de Markt. Bussen kunnen parkeren op de Koepoortplaats en de Paardenmarkt.

Route

U bereikt de Markt via de Willem Naghelstraat, Nieuwe Langendijk en de Oude Langendijk. Zie de pagina Werk aan de weg of er een omleiding is.

Auto's en bussen tot 9 meter kunnen de Markt verlaten via de Touwbrug, linksachter het stadhuis. Bussen langer dan 9 meter kunnen de Markt alleen afrijden via de doorgang naast de Nieuwe Kerk.