Melding container, steiger of bouwkeet plaatsen

Gaat u (ver)bouwen? En wilt u een container, steiger, bouwkeet of ander voorwerp plaatsen op uw eigen terrein? Of in de openbare ruimte? Meld dit dan uiterlijk 15 werkdagen van tevoren als u meer dan 12 m² grond gebruikt.

Beschrijving

Meerdere voorwerpen

Plaatst u voor 1 activiteit meerdere voorwerpen waarvan de gezamenlijke oppervlakte 12 m² of mee is? Dan moet u dit ook melden.

Minder dan 12 m²

Als u minder dan 12 m² gebruikt, hoeft u geen melding te doen.

Kalender en kaart

Uw melding komt direct in de Activiteitenkalender. Omschrijf uw melding dus zorgvuldig. Geeft u bij de melding een locatie op? Dan is deze ook zichtbaar op de Activiteitenkaart

Voorwaarden

Als u een container, steiger, bouwkeet of ander voorwerp gaat plaatsen, moet u voldoen aan voorwaarden. Zo mag het voorwerp niet langer dan 6 maanden in de openbare ruimte staan.

Openbare orde en veiligheid

Voor de openbare orde en veiligheid kan de gemeente extra regels opleggen. Of het plaatsten verbieden. De gemeente neemt dan binnen 5 werkdagen contact met u op. 

Kosten 2021

Plaatst u het voorwerp op gemeentegrond? Dan betaalt u precariobelasting. Bij gebruik van eigen of particuliere grond hoeft u dit niet te betalen. 

  • Precariobelasting: € 1,18 per m² per week

Voor een oppervlakte van minder dan 12 m² hoeft u geen melding te doen. En ook geen precariobelasting te betalen.